• 1
 ≫ 

Balkan Cheese Festival predstavio više od 300 vrsta sireva (VIDEO)

 ≫ 

U Beogradu je održana deveta po redu izložba autohtonih sireva

  • 1

U Domu omladine Beograda nedavno je bio ogranizovan  “Balkan Cheese Festival”, deveta po redu izložba autohtonih sireva Balkana. Posetioci su mogli da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom.

Na festivalu široj publici je bilo izloženo oko  300 sireva iz Srbije, Bosne i  Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije, koja je ove godine bila pozvana kao zemlja-gost.

Posetiocima su se predstavile i vinarije iz zemlje i inostranstva, a osebnu pažnju svojim kvalitetom su dobili i slatki sirevi koji su novina na domaćim trpezama.

Srednja poljoprivredna škola iz Pirota izložila je svoje čuvene kačkavalje i druge sireve, ali i pokazala kako se prave razni specijaliteti od sira.

Oni manje upućeni u vinsku kultutu, mogli su da nauče koje vino se slaže sa kojim sirevima.

Ukusni mlečni specijaliteti na ovogodišnjem festival sira osvojili su srca i nepca i onih najprobirljivijih degustatora. Drugog dana izložbe bili su proglašeni pobednički sirevi prema glasovima posetilaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    11. maj 2019 | 07:20

    Od domacih sireva mi imamo kackavalj neku fetu i domaci koji se pravi po selima ostalo sve je industrijsko. Najbolje sireve ima svajcarska i italija ostalo nista ne vredi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>