• 67

Država planira da pokloni zemlju mladim farmerima, 50 hektara - besplatno (VIDEO)

Mladi farmeri dobili bi do 50 hektara državne zemlje, koju bi mogli da ostave i naslednicima. Ovo je jedini uslov

  • 67

Sela u Srbiji se prazne i to je činjenica sa kojom država kreće da se drži u koštac. Nacionalni tim kreće sa novim merama koje bi trebalo da vrate ljude na sela, ili bar, da probaju da ih zadrže.

Kako je rečeno na prvoj sednici tog tela, pitanje je postalo od nacionalnog značaja. Ministar u vladi zadužen za razvoj ruralnih područja, Milan Krkobabić otkriva nam o kojim merama je reč.

Jedna od njih, koja je svojevrsni presedan jeste poklanjanje, ustupanje državne zemlje poljoprivrednicima i to besplatno.

- Naša nova, konkretna mera, i predlog iza kojeg ja stojim već neko vreme, jeste podela državne zemlje. Mi imamo više od 200.000 hiljada hektara državne zemlje koja nije ničim opterećena, ni ugovorima, ni koncesijama, ni pregovorima, ničim - rekao nam je Krkobabić.

Kako je objasnio, jedini uslov je da se ta zemlja privede nameni, odnosno poljoprivrednoj kulturi i to će se kontrolistati.

- Ne možemo naše zemljište da koristimo kao robu. Šta da radi mali čovek na selu ako nema zemlju?

Prema njegovim rečima, mladim poljoprivrednicima trebalo bi da se ustupi do 50 hekatara u zavisnosti od raspoloživosti i najvažnije - bez nadokande.

- Samo da je koriste. Imaju pravo da je čak i ostave naslednicima.

Šta je država spremila da pomogne srpskom domaćinu, čitajte u našem intervjuu. 

(Vesna Bjelić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    "Drzava daje do 50hektara zemlje" mladjima (priglupima) od 40god. ako pristanu da je truju po savremenoj poljoprivredi unistenja, strogo kontrolisano inspektorima i sluzbama za to sankcionisano. Znaci to se po meni ne razlikuje od toga da svoju porodicu potrujes. Jer moderna poljoprivreda je toliko prozeta tminom pohlepe da skroz truje i ubija zemlju i sva ziva bica na njoj + proizvodis otrovnu "hranu" i trujes ljude s njom sve to s osmehom.. naravno ako bacis pasos i dokumenta i uvaljas se u izmet dok ne budes braon ili crne boje i govoris alahu akbar onda ti daju besplatno kucu, zemljiste i pare i bez racuna i sve ostalo sto nude okupatorima, khm hocu reci migrantima.. Da ne spominjem da za obradu svog tog zemljista moras iz svog dzepa (naravno) izvaditi par desetina hiljada eura za mehanizaciju - traktore, masine za obradu po odredjenim standardima, hemikalije, benzin itd. (najjeftiniji traktor od 60ks je minimum 20000e a gde su prikljucne masine.. a tek otkupne cene tih otrovnih namirnica su katastrofalno niske, pa propadnes ekonomski i dusevno velikom brzinom) Svakako ispadne jeftinije skupiti 25 000e pa kupiti svoje samoodrzivo zavicajno imanje koje sve ima nego baviti se trovanjem zemlje, zivotinja, insekata, biljaka i ljudi i sve to za baksis. Naravno poenta je da u Srbiji s platom (kad i ako je ima) od 250e mesecno od kojih placas racune, hranu i ostalo to je nemoguca misija za ustedeti. Naslov treba biti "Drzava trazi trovace za trovanje drugih robova dok robijaju"

  • Bg

    Ko jos to poklanja na ovu krizu.

  • Racki

    Prodajte oviima sto su puni para ..kakvo poklanjanje 6000e po hektaru pa ti vidi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke