• 66

Država planira da pokloni zemlju mladim farmerima, 50 hektara - besplatno (VIDEO)

Mladi farmeri dobili bi do 50 hektara državne zemlje, koju bi mogli da ostave i naslednicima. Ovo je jedini uslov

  • 66

Sela u Srbiji se prazne i to je činjenica sa kojom država kreće da se drži u koštac. Nacionalni tim kreće sa novim merama koje bi trebalo da vrate ljude na sela, ili bar, da probaju da ih zadrže.

Kako je rečeno na prvoj sednici tog tela, pitanje je postalo od nacionalnog značaja. Ministar u vladi zadužen za razvoj ruralnih područja, Milan Krkobabić otkriva nam o kojim merama je reč.

Jedna od njih, koja je svojevrsni presedan jeste poklanjanje, ustupanje državne zemlje poljoprivrednicima i to besplatno.

- Naša nova, konkretna mera, i predlog iza kojeg ja stojim već neko vreme, jeste podela državne zemlje. Mi imamo više od 200.000 hiljada hektara državne zemlje koja nije ničim opterećena, ni ugovorima, ni koncesijama, ni pregovorima, ničim - rekao nam je Krkobabić.

Kako je objasnio, jedini uslov je da se ta zemlja privede nameni, odnosno poljoprivrednoj kulturi i to će se kontrolistati.

- Ne možemo naše zemljište da koristimo kao robu. Šta da radi mali čovek na selu ako nema zemlju?

Prema njegovim rečima, mladim poljoprivrednicima trebalo bi da se ustupi do 50 hekatara u zavisnosti od raspoloživosti i najvažnije - bez nadokande.

- Samo da je koriste. Imaju pravo da je čak i ostave naslednicima.

Šta je država spremila da pomogne srpskom domaćinu, čitajte u našem intervjuu. 

(Vesna Bjelić)

Komentari

  • Bg

    Ko jos to poklanja na ovu krizu.

  • Racki

    Prodajte oviima sto su puni para ..kakvo poklanjanje 6000e po hektaru pa ti vidi.

  • Čiča

    E pa sve vidite šta i kako treba. Ali kasno. Nema više ko to da radi. Oni u najboljoj snazi ili su u EU ili na državnim jaslama. Kasno. Ali ne brižite. Doći će Aljbanci i Afghanistanci. Srbiju ste ubili. Gotovo je.

Preporuka sa Weba

Google preporuke