• 23

Ustaje u 5.15, ima 15 minuta pauze za kafu i radi 14 sati: Ovako izgleda dan berača malina

Odlazak u krevet je u 22 sata, a zabranjena je upotreba mobilnog telefona na njivi

  • 23

Branje malina u jeku je sezone, a ujedno i jedan od načina da za vreme odmora zaradite dodatno još koji dinar.

Ipak, ako ste pomislili da je posao berača malina lagan, grdno ste se prevarili, jer ovi radnici rade i po 14 sati dnevno, pa tako gotovo ceo dan, uz pauze za doručak, ručak i večeru, provedu u malinjacima.

Tako bar piše u rasporedu berača malina koji je objavljen na društvenoj mreži Tviter. U njemu stoji da radnici moraju da ustanu najkasnije u 5.15, kako bi već u 6.00 bili spremni da počnu sa obavljanjem svog posla.

Pored pauza za obroke, imaju i jednu za kafu u trajanju od 15 minuta, ali to nisu sva pravila. Beračima malina zabranjeno je da na njivi imaju mobilne telefone, a u krevet su, po rasporedu, dužni da odu u 22 časova.

Za čitav dan rada, oni dobijaju dnevnicu od 1.500 dinara.

VIDEO: Ogromna zmija u malinama

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    Brao sam maline kod coveka za koga su svi rekli da je najgori poslodavac na svetu, terorista.... Covek je blag kao dusa, posten i hteo je da ucini sve da ljudi budi zadovoljni. E sad ta rec ljudi.... Prosudite sami. Od coveka koji nikada nije naucio da radi , ne mozes napraviti radnika. Mobilni telefon na njivi? Sta ce ti? Ako si dosao da radis nema telefona. Radio sam u inostranstvu, takodje telefona nema,u kaseti je gde ti je odeca. Na kraju, covek nam je svima dao jos po 70 eura vise na platu.

  • Na

    Zato nam i jeste drzava takva kakva je jer ste zadovoljni za 2000 dinara, a umirete na suncu 12 sati ceo dan sagnuti neka samo radite, a gazde s vama mogu da se cenkaju kao kod kineza jer nemate moral

  • Svesna

    Bila sam par dana da berem jagode. Tri dana sam nekako izdržala, ali četvrtog nisam mogla da ustanem. Svaka čast onima koji izdrže celu sezonu. Svaki gazda želi da za 2000 dinara iskoristi maksimum od radnika, a da li će ovaj sutra moći da mrda, to nikoga ne tangira. Da li je realno da čovek izdrži 13 sati na35 stepeni ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke