• 2

Najezda divljih svinja, uništavaju svu letinu osim luka

Još malo pa će i leti, kao što je slučaj u zimskom periodu, sa strahom izlaziti iz kuća

  • 2

Malobrojni  stanovnici u brdsko planinskom području hanske opštine već nekoliko godina nemaju mira od divljih svinja koje u čoporima u nedostatku hrane, dolaze do samih domaćinstava i uništavaju gotovo sve od poljoprivrednih kultura, preoranih zasada voćaka i povrtnjaka do retkih żitarica, jedino zaobilaze luk.

Meštani, uglavnom u samačkim staračkim domaćinstvima, još malo pa će i leti, kao što je slučaj u zimskom periodu, sa strahom izlaziti iz kuća.

Tako je nedavno u Beliševu, selu na rubu sa vranjskom opštinom, ova divljač uništila više zasada krompira.

Neki od njih su slučaj prijavili lokalnom  udruženju lovaca, ali kako tek na jesen pocinje lovna sezona, slaba vajda od toga.

Malobrojni stanovnici Beliševa, ali i mnogih drugih sela u brdsko planinskom delu, naredne godine će dobro razmisliti pre nego li zasade nešto.

To isto vażi i za one koji imaju zemljšte u selima, a žive u nekom od susednih gradova, jer ako se broj ove divljači ne smanji, sigurno neće za džaba ulagati u sadnju.

VIDEO - Bukvalno kao prase u svemiru: Divlji vepar trči Kalemegdanom

(Telegraf Biznis/Jugmedia)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dora

    Prase ne jede luk,ali se prasetina jede sa lukom.

  • Milan

    Cutite i punite zamrzivac sa mesom pusti povrce...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke