• 10

Ovo je malinar koji se ne žali na cenu malina, za svoje tvrdi da su najkrupnije u selu

Tvrdi da od poljoprivrede može da se živi, te da je otkupna cena od 150 dinara zadovoljavajuća

  • 10

Svakog dana ja i žena zaradimo 100 evra! Gde to ima? - Ovim rečima Slobodan Urošević, poljoprivrednik iz Igrišta kod Kuršumlije odgovara onima koji se žale da ove godine nema zarade od maline.

Pojašnjavajući da je njegova malina najbolja u kraju i da je otkupna cena od 150 dinara sasvim zadovoljavajuća, Urošević kaže da od poljoprivrede može da se živi, ko hoće da radi.

- Ne može da se zasadi 10 ari i onda za sve da se plate radnici i da se očekuje zarada sedeći ispod kruške. To nema nigde. Imam malina onoliko koliko ja i žena možemo da poberemo - priča Slobodan.

Posle ove ozbiljne diskusije, ovaj malinar u šali priča kako može malo da unapredi uslove rada.

- Dobro bi bilo kad bi maline stizale u zimu, da ne bude vrućina kad se beru. Doduše, ovih dana je dobro ali zna da upekne zvezda… Moraću nešto da smislim - kaže on.

Vraćajući se na ovogodišnji rod, Slobodan se hvali da ima najkrupnije maline u selu.

- Kad uberem dve maline, treća ne može da stane u ruci. Toliko su krupne - kaže Slobodan.

Osim malina, ovaj vredni poljoprivrednik iz Igrišta ima i krave, a najpoznatiji je po proizvodnji krompira zašta je dobijao nagrade na republičkom nivou.

(Telegraf Biznis/Topličke vesti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    To je jedna pametna vredna i radna porodica i nema razloga da kuka i priča neistine , za razliku od nekih koje poznajem imaju više i nikada im nije dobro i uvek je malo .

  • Baron

    Ovaj laže više od LJubiše Kobasa.😁 Onaj ima 'oroza'(pevca) od 104 kila a ovom treća malina ne može da stane u ruci.

  • Malinar

    Zbog ovakvih kao ovaj u Srbiji nikad neće biti bolje.100 ljudi može da kuka kako nije dobro a javiće se jedan koji kaže da mu je dobro,a vlast ili gazade kao što ih je Bog dao,reći će što se bunite vidite kako ovaj ćuti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke