Ovo je malinar koji se ne žali na cenu malina, za svoje tvrdi da su najkrupnije u selu

Tvrdi da od poljoprivrede može da se živi, te da je otkupna cena od 150 dinara zadovoljavajuća

Svakog dana ja i žena zaradimo 100 evra! Gde to ima? - Ovim rečima Slobodan Urošević, poljoprivrednik iz Igrišta kod Kuršumlije odgovara onima koji se žale da ove godine nema zarade od maline.

Pojašnjavajući da je njegova malina najbolja u kraju i da je otkupna cena od 150 dinara sasvim zadovoljavajuća, Urošević kaže da od poljoprivrede može da se živi, ko hoće da radi.

- Ne može da se zasadi 10 ari i onda za sve da se plate radnici i da se očekuje zarada sedeći ispod kruške. To nema nigde. Imam malina onoliko koliko ja i žena možemo da poberemo - priča Slobodan.

Posle ove ozbiljne diskusije, ovaj malinar u šali priča kako može malo da unapredi uslove rada.

- Dobro bi bilo kad bi maline stizale u zimu, da ne bude vrućina kad se beru. Doduše, ovih dana je dobro ali zna da upekne zvezda… Moraću nešto da smislim - kaže on.

Vraćajući se na ovogodišnji rod, Slobodan se hvali da ima najkrupnije maline u selu.

- Kad uberem dve maline, treća ne može da stane u ruci. Toliko su krupne - kaže Slobodan.

Osim malina, ovaj vredni poljoprivrednik iz Igrišta ima i krave, a najpoznatiji je po proizvodnji krompira zašta je dobijao nagrade na republičkom nivou.

(Telegraf Biznis/Topličke vesti)

Tagovi: Kuršumlija, Malina, Maline, Otkupna cena, poljoprivednik

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (10)
Poređaj komentare:
 • J
  Jug

  To je jedna pametna vredna i radna porodica i nema razloga da kuka i priča neistine , za razliku od nekih koje poznajem imaju više i nikada im nije dobro i uvek je malo .

 • B
  Baron

  Ovaj laže više od LJubiše Kobasa.😁 Onaj ima 'oroza'(pevca) od 104 kila a ovom treća malina ne može da stane u ruci.

 • M
  Malinar

  Zbog ovakvih kao ovaj u Srbiji nikad neće biti bolje.100 ljudi može da kuka kako nije dobro a javiće se jedan koji kaže da mu je dobro,a vlast ili gazade kao što ih je Bog dao,reći će što se bunite vidite kako ovaj ćuti.