• 5

Ako opet zapalite slamu na njivi, spremite od 10.000 do milion dinara

Načelnica Uprave za poljoprivredu upozorava poljoprivrednike da nakon žetve nikako ne pale žetvene ostatke

  • 5

Novčanom kaznom od 10 hiljada dinara biće kažnjeno fizičko lice za prekršaj spaljivanja biljnih ostataka na poljoprivrednim imanjima, dok je kazna za pravna lica od 300 hiljada do milion dinara.

Slavka Jovanović, načelnica Uprave za poljoprivredu upozorava poljoprivrednike da nakon žetve nikako ne pale žetvene ostatke.

- Prekršioci će izgubiti na tri godine subvencije države na osnovu poljoprivrednoh zemljišta koje daje nadležno Ministarstvo. Zato apelujemo i molimo naše poljorpuvrednike da ne pale biljne ostatke na imanjima. Tako uništavaju i mokrofloru svojih parcela - kaže Slavka Jovanović.

VIDEO: Zbog čega sve mogu da vas kazne

(Telegraf Biznis / infocentrala.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B JOVIC

    Zeleo bi da država daje sredstava poljoprivrednicima ko sto dobijaju slovenci kmeti. . Da vidite dali bi tada palili slamu ili bilo šta svi bi radili sa zadovoljstvom . Ovako samo znate kažnjavati naše jadne komete strasno vučicu pogledaj u boga krst molili se bogu za narod i naše seljake jadne. Koliko njih nema para da kupi gorivo naftu za traktor.

  • komsija

    Za paljenje pored auto puta 10godina zatvora!!!!!!!

  • Dara

    Kome ih prijaviti?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke