• 3

Afrička kuga stigla u Srbiju?

Tri slučaja su registrovana u okolini Beograda, a jedan u Podunavskom okrugu

  • 3

Srbija je prijavila četiri slučaja za koja se sumnja da je reč o svinjskoj kugi kod domaćih svinja, saopštila je Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE), čije je sedište u Parizu.

Tri slučaja su registrovana u okolini Beograda, a jedan u Podunavskom okrugu, naveo je OEI citirajući izveštaj Ministarstva poljoprivrede Srbije.

U izveštaju se, navodi agencija, precizira da je sedam svinja uginulo od bolesti, a da je 114 eutanazirano. Afrička kuga svinja zarazna je bolest životinja za koju ne postoje ni vakcina, ni lek, ali nije opasna za ljude i oni ne mogu da obole.

Naša zemlja, inače, više od dve godine, odoleva naletu ovog virusa, jer je on prisutan u Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Iz ovih država bio je i zabranjen uvoz svinjskog mesa i prerađevina

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoko

    Eto opet problem svinje , pa kad ja kazem da su najprljavije zivotinje vi mi lupate minuse , al ako bar znam da lazete sami sebe

  • k17

    na vozdovcu odavno...

  • pancevo

    Stvarno moze li nesto nas da zaobidje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke