• 1
 ≫ 

Pokrali zvona s deset krava - traga se za lopovima

 ≫ 

Nesvakidašnja vest dolazi iz austrijskog Tirola, poznatog po idiličnim, planinskim livadama i pašnjacima koji zauzimaju preko 30 odsto te regije i važni su za njihovo stočarstvo.

  • 1

Kravica sa zvonom oko vrata slika je koju će svi prvi zamisliti. Ipak, kravice tamo ostaju bez zvona.

Naime, kako prenosi france24, austrijska policija traga za lopovima koji su pokrali zvona s krava koje su bile na ispaši, na zapadu te regije.

- Naravno da se ljudi pitaju zašto bi neko ukrao kravlja zvona - izjavio je Bernhard Gruber, portparol policije za Tirol dodajući da policija još uvek istražuje tri krađe koje su se dogodile ovoga meseca na ukupno 10 krava. Sumnjaju da su lopovi u barem poslednja dva slučaja bili isti.

Gruber je procenio da zvona vrede oko 500 evra.

- Zvona nemaju visoku materijalnu vrednost, ali je za same poljoprivrednike to više sentimentalna vrednost - kaže Gruber.

Šta krave misle o tome, niko nije pitao.

Stočari svoju stoku na ispašu vode u proleće, a vraćaju ih na farme pre zime. Upravo povratak goveda s pašnjaka povod je za slavlje pa je uobičajeno da austrijski stočari organizuju proslavu u kojoj su krave ukrašene vencima od cveća dok su sami farmeri obučeni u tradicionalne "lederhozne". Ovakve su proslave tamo postale prava turistička atrakcija.

(Telegraf Biznis/Agroklub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    1. septembar 2019 | 12:38

    Zašto se kradu zvona? Pa pitajte Sandokana Jovanoviča.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>