• 7
 ≫ 

Vojvodina bespovratno nudi novac za preciznu poljoprivredu

 ≫ 

Bespovratni novac biće dodeljivan u iznosu od milion do pet miliona

  • 7

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je konkurs preko koga će biti bespovratno dodeljeno ukupno 50 miliona dinara zemljoradničkim zadrugama za kupovinu opreme i sistema za preciznu poljoprivredu kao i opreme za prerađivačke kapacitete.

Vrednost opreme po projektu ne može biti niža od dva miliona dinara bez PDV-a, navodi se u uslovima konkursa čiji je cilj unapređenje proizvodnih procesa i podizanje nivoa efikasnosti zadruga.

Podrška pokrajinske vlasti se daje za nabavku sistema opreme za preciznu sadnju, setvu i žetvu, digitalne sisteme za navodnjavanje, robotizovane sistema za ishranu i mužu kao i opremu za pripremu proizvoda za tržište.

Bespovratni novac biće dodeljivan u iznosu od milion do pet miliona i ne može biti veći od 50 odsto vrednosti nabavke a prijave za ova sredstva mogu se podneti do 27. septembra.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>