• 1

Pomoć od 33 miliona dinara za one koji bi da prave rakiju i vino

Ukupna vrednost ugovora je 33 miliona dinara

  • 1
Selo Gledić, naselje Rakija, rakijamobil

Foto: Telegraf

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije, u ukupnoj ukupna vrednosti od 33 miliona dinara,  je u Novom Sadu korisnicima uručio predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović.

Uručeni su i ugovori o subvencijama na osnovu drugog konkursa, za nabavku opreme za proizvodnju piva na teritoriji Vojvodine.

Mirović je naglasio da je od izuzetnog zanačaja da se i ove grane poljoprivrede razvijaju, jer nisu toliko popularne među proizvođačima.

- Za nas je najvažnije kako unaprediti specijalizovane grane poljoprivrede i kako u Vojvodini podići interesovanje za voćarstvo, proizvodnju hmelja i sve ono što nije bilo popularno. Mi smo iz godine u godinu izdvajali sve veća sredstva da bismo i te grane razvijali. Svega toga ne bi bilo da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije, a u prošlosti nismo baš tako dobro stajali. Zatekli smo 2016. godine budžet od 62,5 milijardi dinaara, a 2020. on će izinositi 80 milijardi. Ta razlika će biti uneta u tkivo ekonomskog razvoja Vojvodine - rekao je Igor Mirović.

Potpisano je 14 ugovora o dodeli subvencija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije, od čega je 12 za proizvođače vina, a dva za proizvodnju rakije.

- Ovu meru subvencija za proizvodnju vina, rakije i piva uvela je ova Pokrajinska vlada. Nikada do sada takva vrsta pomoći nije postojala i na to smo veoma ponosni - rekao je porkajinski sekretar za poljoprirvedu Vuk Radojević, najavljući da će vlada nastaviti i u budućnosti da finansijski pomaže ove grane poljoprivrede.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    11. novembar 2019 | 11:56

    Ako drzava uspe da vrati sve seljake na selo Beograd ce imati 500.000 stanovnika a Novi Sad i Nis po 100.000 ali zato ce seka biti puna a kako je tamo los wi-fi radjala bi se deca u ogromnom btoju tako da bi i oziveli selo i resili bi problem bele kuge dok bi se privreda oporavila i jeli bi zdravu hranu.Sve je dobro kad je selo jako.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>