≫ 

Banjalučke ćevape "izumeo" Italijan: Da li je ovo prava istina o specijalitetu koji svi volimo?

 ≫ 

Tokom svog službovanja u Hotelu Bosna, do 1970. godine, osim što je snosio veliku odgovornost za nabavku kvalitetnih proizvoda za hotelsku kuhinju i još tri restorana koji su bili deo istog lanca, Đovani je imao mnogo prilika da eksperimentiše

Komentari

  • Lejla

    21. januar 2021 | 21:53

    Od ćevapa nema vajde...

  • Voja

    21. januar 2021 | 07:44

    Pardon ekser znamo da napravimo al kad kupimo u kini tako je i sa čevapom

  • Alexandar

    21. januar 2021 | 01:00

    Hvala za sjajan tekst!

  • Voja

    20. januar 2021 | 22:33

    Mi neznamo ni ekser a kamoli ćevap da napravimo

  • Vuki

    20. januar 2021 | 22:26

    Banjalučki, Sarajevski, Leskovački, sve isto, sve isto izađe na drugi kraj!!!

  • Srbo

    20. januar 2021 | 17:16

    Cevapi dolaze sa juga Srbije neke davne 18... God Proverite Slobodno.

  • Kiza

    20. januar 2021 | 16:42

    U N. PAZARU i u Turskoj za moj ukus nema boljih pa tek onda ostali

  • kralj

    20. januar 2021 | 16:37

    O ukusima ne treba raspravljati...Po meni su najukusniji oni koje prave braca Goranci

  • Relja

    20. januar 2021 | 15:37

    Od svih čevapa, najviše mi se dopali čevapi što sam jeo u Mostaru, ali bilo je to davne 1970. godine.

  • Siptar

    20. januar 2021 | 15:02

    Mi smo izmislisli cevape i ajvar.😉

    • 20. januar 2021 | 18:30

      JAja

      @Siptar

      Pa jesi li i papriku za taj ajvar doneo u Evropu sa Kavkaza kad si dolazio ???

  • Vancouver

    20. januar 2021 | 14:49

    Roshtilj jedem samo u Nisu i Leskovcu svi vi ostali nemate pojima da napravite dobar rostilj. A meso bez zachina je bljak.

    • 20. januar 2021 | 15:08

      Jovan

      @Vancouver

      Leskovacki rostilj pogotovu na rostiljijadi je odvratan. Ko smatra da je ok taj nije jeo pravi leskovacki rostilj

    • 20. januar 2021 | 15:46

      🍔🌶

      @Vancouver

      Leskovački roštilj je dobar ali ga u vreme roštiljijade ni jedan Leskovčanin ne jede. Čak i u Leskovcu se ne pravi dobar roštilj u svim ugostiteljskim objektima.

    • 20. januar 2021 | 16:07

      Gago

      @Vancouver

      Vjerovatno jos bubuljice cijedis sa lica pa pricas tako ubijedjeno. Veze ti nemas. Cevapa boljih od banjaluckih- nema. Jeo sam ih u svim Ex- Yu drzavama, Grckoj, Turskoj. Nema boljih od banjaluckih.

  • Nemke

    20. januar 2021 | 14:28

    Ma baš me briga ko ih je izumeo, daj 5 komada sa lukom i dobru domacu lepinju.

  • Perar

    20. januar 2021 | 14:26

    Najbolji je Srpski roštilj..

  • 20. januar 2021 | 14:23

    A gde je tu 'Šadrvan' i 'Junuzovi' ćevapi iz Novog Pazara?

    • 20. januar 2021 | 14:57

      Ranko

      @❓

      Druze nema cevapa bez masti.

    • 20. januar 2021 | 15:51

      Kulinar @ Ranko

      @❓

      @ Druže roštilj se ne pravi od svinjskog mesa nego od određenih delova junetine. Jedino što se u muslimanskim sredinama junetina meša sa ovčetinom.

  • Jadhs

    20. januar 2021 | 14:12

    Definitivno najbolji cevapi 👍

  • Sarajlija

    20. januar 2021 | 14:04

    Italijani nisu izmislili ni spagete ni sladoled,Marko Polo doneo iz Kine,a ismislili cevape....

  • Dejan

    20. januar 2021 | 13:56

    Banjalucki cevapi najbolji,naj ukusniji naj socniji,probao sam ih sva 4. Realno sarajevski na zadnjem mjestu,samo dobro navikani.Ali opet,to je sto se mene tice. O ukusima se ne raspravlja,to je individualno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA