• 2
 ≫ 

Tri srpske kompanije prodale u Hanoveru četiri mašine; posao vredan milion evra

 ≫ 

Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje

  • 2
traktor

Foto: Pixabay

Proizvođači poljoprivrednih mašina iz Srbije ugovorili su, na Međunarodnom smu poljoprivredne mehanizacije "Agritećnica 2019" u Hanoveru, izvozne poslove vredne oko milion evra .

Već prvih dana sajma, održanog od 10. do 16. novembra u Hanoveru, tri srpska izlagača su prodala četiri mašine, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Kompanije iz Srbije su tokom ove manifestacije imale skoro 500 sastanka sa potencijalnim kupcima, a najviše zainteresovanih partnera je bilo iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.

Nastup domaćih kompanija na sajmu "Agritećnica 2019" organizovale su PKS i Razvojna agencija Srbije sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: Agria Subotica, Agro Kula Vršac, Agromerkur Ada, Berko Mol, Dal Degan Aleksandrovac, Metalprofil Ada, Perfom Požega, Petoletka Trstenik, i Pla-Met Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti.

"Agritećnica" je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru.

Video: Kako radi najteži poljoprivrednik u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaja

    19. novembar 2019 | 12:55

    Nekad smo prodavali masine za milione dolara, secam se Zmaja, IMT.....I puno drugih. Ali pamet nam je otisla u politiku, a ne u razvoj. Steta, imali smo znanje, iskustvo I fabrike.

  • Srki

    19. novembar 2019 | 13:02

    Kupili da bi napravili istu takvu..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>