• 0
 ≫ 

Počele pripreme za proizvodnju: Bili smo ispred Budimke posle prodaje, radnici "šminkaju" fabriku

 ≫ 

Sredinom decembra, dok je to vreme još dozvoljavalo, ispred fabrike koja se nalazi nedaleko od centra Požege, mogli su se videti radnici koji obavljaju manje radove, sređuju ogradu i dvorište ispred "Budimke".

  • 0
Budimka Požega Foto: Telegraf

Vest da je prodata jedna od najstarijih srpskih "udavača", fabrika Budimka, obradovala je najviše stanovnike Požege i Kosjerića.

Budimka je, podsetimo, prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji "Itn grupa" iz Kosjerića koja koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Novi vlasnik Budimke, direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je, prilikom prodaje da su planirane investicije preko pet miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

Budimka Požega Radnici će u narednom periodu imati dosta posla, krenuli su od sređivanja ograde/Foto: Telegraf

Da su ozbiljni u svojim namerama, potvrdili su i radnici koje je naš reporter zatekao u decembru u Kosjeriću - uveliko su počele pripreme za novo ulaganje.

Proizvodni program "Budimke" oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike upravo u Kosjeriću.

Budimka Požega Ispred Budimke je postavljena zastava s logom nove kompanije/Foto: Telegraf

Sredinom decembra naime, dok je to vreme još dozvoljavalo, ispred fabrike koja se nalazi nedaleko od centra Požege, mogli su se videti radnici koji obavljaju manje radove, sređuju ogradu i dvorište ispred "Budimke". A na samoj kapiji istaknuta je zastava sa logom novog vlasnika.

Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima „Budimke” naći zaposlenje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>