• 0

Počeo Agro Belgrade 2020: U tri dana 500 izlagača, zadrugara, proizvođača opreme i mehanizacije

Glavni grad izdvaja 12 puta više novca nego ranije

  • 0

Prvi međunarodni, specijalizovani Sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva u Srbiji otvoren je na Beogradskom sajmu, a organizatori su najavili da će tokom tri dana biti predstavljeno više od 500 izlagača, zadrugara, proizvođača opreme i mehanizacije.

Otvarajući sajam, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da je fokus na naprednoj poljoprivredi i modernim sistemima proizvodnje i prerade, što je važno za bolji nastup Srbije na inostranim tržistima. Istakao je da, posle Vojvodine, najviše neiskorišćenog zemljišta ima u okolini Beograda.

Maline, Ivanjica

Printskrin: Youtube/ Info LIGA Ivanjica

Rekao je da će mnogo novca u budućnosti biti uloženo u projekat komasacije zemljišta, kao i da je neophodno da se u svim delovima Srbije uradi elektrifikacija polja i da se pilot projekat koji je sproveden u Žitorađi, Trsteniku i Leskovcu sprovede u celoj Srbiji.

Ministar poljoprivrede se osvrnuo i na donošenje Zakona o angažovanju senzonskih radnika, navodeći da je sada u tom sistemu više od 26.000 radnika, najviše u povrtarstvu i voćarstvu, kao i 300 poslodavaca, i dodao da su svi zaštićeni.

U odnosu na 2013. godinu, Beograd 12 puta više novca izdvaja za podsticaje za poljoprivredu. Tada je izdvajao 20 miliona, a ove godine izdvojiće 240 miliona dinara, istakao je sekretar za privredu grada Beograda Milinko Veličković. Najavio je da će u naredne tri nedelje biti raspisana četiri javna poziva iz oblasti voćarstva, povratastva, pčelarstva i poljoprivredne mehanizacije.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke