• 0

Nova investicija: Domaće ulje od bundeve izvozimo u enormnim količinama

Za nega su naročito zainteresovane Austrija, Italija, Nemačka, Švajcarska i Francuska

  • 0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je danas kompaniju „JS&O“ (Novo Miloševo) koja se, kao nova investicija na srpskom tržištu, bavi jedinstvenom proizvodnjom bundevinih proizvoda.

Ističe da su otvaranjem ovog postrojenja 34 osobe dobile posao, i da će ova investicija doprineti ravnomernijem razvoju Srbije, kao i zapošljavanju velikog broja građana iz mesta i okoline. Sve to, doprineće i smanjenju ekonomskih migracija, saopštilo je Ministarstvo.

Direktor pomenute kompanije, Aleksandar Jerić, naglasio je da se „JS&O“ bavi proizvodnjom visoko kvalitetnog devičanskog ulja od bundevinog semena - „Olga“, koje ima izvorna jestiva, lekovita i kozmetička svojstva.

- U narednom periodu, asortiman će biti proširen za sve proizvode koje je moguće napraviti od bundevinog semena - dodaje on, ali je trenutno zbog kapaciteta fabrike i broja ljudi, više od 90 odsto proizvoda namenjeno ino izvozu. Za njih su naročito zainteresovane Austrija, Italija, Nemačka, Švajcarska i Francuska.

Ministar Ðorđević rekao je da je Srbija je danas bolje mesto za život i investiranje, a tome je doprinela fiskalna disciplina, stvaranje povoljnijih uslova za investitore, kao i otvaranje novih radnih mesta i pad nezaposlenosti.

- Ono što je najbitnije za našu zemlju jeste da smo ovakve proizvode pre morali da uvozimo, dok ih sada imamo u svojoj zemlji, a kako sam čuo, čak su i boljeg kvaliteta od onih koji se proizvode u Zapadnoj Evropi - zaključuje on.

Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>