• 3

Angola je bogata naftom, ali joj nedostaje kvalitetna hrana: Tu Srbija priskače u pomoć

Poslednjih 30 godina saradnja sa Afrikom bila je zanemarena, a prostora za saradnju je mnogo, kaže Branislav Nedimović

  • 3

Srbija će izvoziti žitarice i mehanizaciju na tržište Angole, a to upućuje na bolju saradnju sa afričkim tržištem, što u prethodne tri decenije nije bio slučaj.

To je zaključak današnjeg sastanka u Institutu Biosens delegacije Angole, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predstavnika Biosensa.

- Poslednjih 30 godina saradnja sa afričkim zemljama bila je, neopravdano, zanemarena, a prostora za saradnju je mnogo. Pre svega, kada je reč o izvozu naših žitarica i mehanizacije, jer recimo Angola je bogata naftom, ali im nedostaje kvalitetna hrana - kaže Nedimović.

Predstavnici delegacije Angole kažu da su više nego zadovoljni onim što je danas dogovoreno, te da "iz Novog Sada kreću sigurni da će biti realizovana bliska saradnja sa Srbijom u oblasti poljoprivrede".

Profesor i osnivač Instituta Biosens, Vladimir Crnojević, upoznao je delegaciju Angole sa onim šta radi Biosens u oblasti digitalne transformacije poljoprivrede.

Video: Analiza zemljišta kao neophodna agrotehnička mera u poljoprivredi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    Falila im i bolnica pa smo priskocili sa kamenom temeljcem ....

  • febo

    Pa mi izvozimo zitarice,a iz okruzenja uvozimo hleb.ko je to smislio ,svaka mu cast

  • Hs

    A kako Srbija priskace u pomoc kada i mi uvozimo hranu..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke