• 65

Dragan je lep, mlad i pravi srpski domaćin: Živi na selu, brine o porodici, nedostaje mu jedino žena

Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka

  • 65

Dragan Simović (25) iz Srednje Dobrinje kod Požege uliva nadu da stara dobra sorta vrednog srpskog domaćina ipak nije izumrla.

Ponosan je na svoje pretke i imanje koje su mu ostavili, a koje on unapređuje svakog dana uspešno se baveći stočarstvom jer, kako reče, "od malena sam stoku voleo“.

Dragan Simovic

Dragan Simović Printskrin: Youtube/TV Požega

- U današnjem vremenu najveći je problem biti domaćin i čovek seljak – kaže za TV Požega mladi Dragan kom je nimalo lagodan život na selu pre vremena darovao mudrost mnogo "matorijeg“ čoveka. Tome je verovatno doprinela i činjenica da je ovako mlad jedina muška glava u svojoj porodici.

Dragan brine o baki, mami i sestri.

Ima 20 grla, pune ruke posla, ali to ga nije sprečilo da brine o imanju, porodici pa i da studira, te će uskoro steći i diplomu. Kaže kako je najveći problem sela trenutno nedostatak radne snage i činjenica da je cena goriva mnogo skočila, a cena mleka ostala gotovo ista.

Mehanizaciju skoro ima svu za govedarstvo, a i svake godine se nešto, kaže, prinovi. Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka.

Dragan je neoženjen, a kaže u današnje ludo vreme teško je i naći pravu osobu koja je vredna i koja može da ga prati u ovom poslu, da mu daje podršku, da bude dobra majka…

Devojke neće na selo jer treba mnogo odricanja, a mladima poručuje da poštuju starije i da se manu lakomislenog života nego da pljunu u šake i da se late posla.

Video: Dečak i devojčica sa Golije znaju sve seoske poslove, pomažu starijima i ne beže od štale

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskusan Čovek

    Nažalost,ponaša se,razmišlja,oblači se kao njegovi ČUKUN predviđeno. To je razlog što 16 vek,ne može da nadje adekvatnu osobu ,sredinom 21 veka.

  • Aleksandar

    Dragane blago meni, skini taj gunj i šajkaču sidji do grada pusti stalu i njivu. Nego ti prijatelju nadji nesto na dve noge da setas, kroz Dobrinje princeza na konju koju čekas neće proći, a godine lete. Imaće ko govrda da čuva ne boj se. Pozdrav. Aleksandar iz Valjeva

  • Ivana

    Da radim u stali i na njivi i da mi treste narodnjaci??? Nije mene mama za to rodila! Ne hvala, vise se zadovoljavam zivotom u gradu u malom stanu gde zivim kao podstanar nego sto bi isla da cistim izmet kravi i da smrdim ceo dan!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke