• 2
 ≫ 

Srpski ratari imaju svoj karantin pod otvorenim nebom: "Ne zna se da li se plaše zaraze ili motike"

 ≫ 

Oni su od jutra do sutra na njivama i malinjacima

  • 2

U selu Kotinići na obroncima Suvobora na 50 kilometra kvadratnih živi manje od 500 ljudi. Kuće su od brda do brda, pa se meštani i inače teško sastaju. U borbi protiv korona virusa oni ne koriste maske, jer ima kako kažu u ovo doba godine niko i ne dolazi.

- Sada je sezona poljoprivrednih radova i svi nas izbegavaju da ih ne bi uvukli u njivu, a ne zbog korona virusa. Da li se više plaše ove zaraze ili motke to ne znamo, jer svejedno u goste na selo, ne dolaze - kaže kroz osmeh Slavica Vesković iz Koštunića za RINU.

Oni koji su od jutra do sutra na njivama i malinjacima kažu da je to njihov karantin pod otvorenim nebom.

Posao se kako kažu mora obaviti, ali neophodno je voditi i računa o svom zdravlju.

- Čuvamo se od korone, ali moramo da odradimo poslove koji nam sleduju u ovo doba godine. Jer ako ništa ne posejemo, nećemo ni imati ništa kad sve ovo prođe. Ovde su njive udaljene jedna od druge, meštani se i inače ne posećuju tako često, tako da se nadam da ćemo se spasiti ove nevolje - rekao je Vesko Vlašković.

Meštani podsuvoborskih sela nisu bili ti koji su pustošili rafove mega marketa prethodnih dana, jer oni imaju sve i to domaće.

- Hrane kod nas nikad ne može da nestane. Imamo brašna, sira, kajmaka, jaja, sira i mesa. Tako da smo mi i navikli da ne idemo do grada svaki čas, a naročito sada kad je u centrima najveće žarište virusa - rekla je Slavica.

Oni koje vode računa o svom zdravlju, štedeći sebe štite i druge, a kad prođe epidemija korona virusa, ujedno će proći i prvi poljoprivredni radovi pa će sela ponovo oživeti, a gosti pohrliti, ali domaćini kroz šalu kažu, da će ih iz predostrožnosti pustiti samo do kapije.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valerija

    18. mart 2020 | 12:59

    Tata nestao mi mast na hleba za koji si me kunuo da cu da projedem.Pojedose muz i deca.Ajd skokni iz sela jer za 15 dana punis 65

  • Lala

    18. mart 2020 | 13:06

    Pustite paora da poseje njive ,inace preti nam glad

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>