• 0

"Krave ne biraju kad će da se tele". Veterinari u problemu zbog zabrane, ne znaju ko izdaje dozvole

Obraćao sam se opštini, Kriznom štabu, veterinarskoj inspekciji, niko ne zna gde i na koji način mogu da dobijem potvrdu da veterinari i nakon 20 sati mogu da rade svoj posao, kaže Radoš Railić

  • 0
Krava, krave

Foto: Pixabay.com

Hipokratova zakletva ne važi samo za lekare, već i za veterinare koji i u vanrednom stanju imaju pune ruke posla i brojne intervencije u večernjim satima.

- Da bi mogli da radimo i posle 20 časova, neophodna nam je dozvola da smemo da budemo na terenu, uprkos propisima policijskog časa. Ja ne mogu da odredim kravi kada će da se teli ili da teljenje prekinem na pola - kaže Radoš Railić, veterinar iz sela Pranjani.

On kaže da je Privrednoj komori Srbije prosledio podatke putem mejla, ali da je odgovor glasio da više ne šalje podatke na tu adresu.

- Nemoguće je da sa terena krenem u 19 sati i stignem kući do osam uveče. Veterinari rade u seoskim, a ne gradskim sredinama i ne možemo da odredimo koliko će neka intervencija trajati - kaže on i dodaje:

- Obraćao sam se opštini, Kriznom štabu, veterinarskoj inspekciji, niko ne zna gde i na koji način mogu da dobijem potvrdu da veterinari i nakon 20 sati mogu da rade svoj posao. Molim nadležne da shvate da smo, i u vanrednom stanju, mi prva i jedina pomoć za životinje i da nam što pre izađu u susret.

Video: Prazni gradovi i puste ulice, policijski čas na snazi u Srbiji

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>