• 0

Ako biste da gajite stoku, pogledajte šta piše u Uredbi o merama za odgajivački program

U objašnjenju ciljeva odgajivačkog rada, stoji da Srbija raspolaže sa 5,3 miliona hektara poljoprivrednih površina, od čega 3,4 miliona hektara čini korišćeno poljoprivredno zemljište

  • 0
lepa koza

Foto: Facebook

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju dugoročnog programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u stočarstvu za period 2020 - 2024. godine.

Uredba utvrđuje ciljeve odgajivačkog rada i mere za sprovođenje ciljeva iz odgajivačkog programa, kod velikih preživara, u svinjarstvu, kod sitnih preživara, kod kopitara, u živanarstvu, u pčelarstvu, u akvakulturi, kao i finansiranje sprovođenja programa.

U objašnjenju ciljeva odgajivačkog rada, stoji da Srbija raspolaže sa 5,3 miliona hektara poljoprivrednih površina, od čega 3,4 miliona hektara čini korišćeno poljoprivredno zemljište.

U cilju racionalnog korišćenja navedenih površina, neophodno je veće učešće stočarstva, veća koncentracija broja stoke po uzgajivaču, povećanje produktivnosti po grlu u proizvodnji mleka, mesa, jaja, vune, kao i bolji kvaliteta tih proizvoda, zatim izvršavanje rejonizacije proizvodnje u skladu sa strukturom zemljišnih površina.

Video: Pčela influenserka apelovala na upotrebu pesticida: Proglašene smo najvažnijim bićima na planeti!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>