• 0

Besplatan džepni agronom - podrška našim voćarima usled korona virusa

Aplikacija besplatna prvih 30 dana korišćenja za sve uzgajivače jabuke

  • 0
jabuke Foto: Telegraf.rs

Trenutno stanje izazvano korona virusom moglo bi uveliko uticati na poljoprivredu, tržište proizvoda ali i na proizvodnju u zasadima. U Srbiji su uvedene nove odredbe koje se tiču obavljanja agro tehničkih radnji. Dok nam se čini da je sve stalo, u mnogim voćnjacima je ranije krenula vegetacija usled visokih temperatura koje su zabeležene krajem februara i početkom marta.

Ono što ne ide u prilog voćarima je što su usled novonastale situacije sa korona virusom i ograničenim kretanjima ograničene i mogućnosti neposredne posete savetodavaca u voćnjacima.

Međutim, predstavnici kompanije Fresh Agriculture Technologies poručuju da voćari nisu sami i da aplikacija koju su oni razvili ima ulogu digitalnog agronoma koji je idealan za korišćenje u ovo vreme kada posao u voćnjacima ne sme da trpi.

MapMyApple je aplikacija za mobilni telefon koja pomaže u kontroli uslova u voćnjaku i planiranju agro tehničkih mera prilagođenih uslovima svakog zasada posebno. Ona je spoj velikog naučnog znanja i prakse uzgajivača jabuke širom sveta.

Prestavnici ove kompanije ističu da njihov digitalni agronom daje preporuke za upotrebu najefikasnijih pesticida, u optimalnoj kombinaciji, koja zasadu pruža punu zaštitu, a na plodu ostavlja samo minimalne tragove pesticida.

Prednost digitalnog agronoma je što pruža pravovremene preporuke kako bi se ispoštovali rokovi za obavljanje aktivnosti u svakoj fazi rasta. Precizna vremenska prognoza šalje rana obaveštenja o rizičnim uslovima poput mraza ili grada.

Uz MapMyApple aplikaciju nema potrebe ni za izlaženjem agronoma na teren kako bi utvrdio koja bolest ili štetočina je napala jabuku. Dovoljno je aktivirati kameru u aplikaciji i kroz par sekundi na osnovu slike digitalni agronom će sa visokim procentom uspešnosti prepoznati o čemu se radi i ponuditi tretman zaštite.

U ovom periodu je potrebno da svi budemo odgovorni, da čuvamo svoje zdravlje i zdravlje bližnjih a o zdravlju voćnjaka će brinuti digitalni agronom MapMyApple.

Iz kompanije koja je razvila aplikaciju poručuju da voćari neće ostati sami u borbi za kvalitetnu i rodnu sezonu i da će aplikacija biti besplatna prvih 30 dana korišćenja za sve uzgajivače jabuke.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>