• 5

Čuvari goveda zarađuju i do 70.000 dinara, ali malo ko hoće ovo da radi

Pašnjački odbor utvrdio je cenu rada od 1.000 dinara po grlu

 • 5
Krava, krave

Čuvari goveda i ove godine mogu dobro da zarade Foto: Pixabay.com

Pašnjačkom odboru u Mesnoj zajednici Jaša Tomić u Zrenjaninu potrebni su čuvari goveda, koji sa radom počinju otvaranjem sezone ispaše, od 15. aprila.

– Pašnjački odbor utvrdio je cenu rada od 1.000 dinara po grlu na mesečnom nivou, a računamo da će biti dva krda sa po sedamdeset grla. To znači da čuvari goveda mogu da zarade do 70.000 dinara mesečno. Za sve vreme rada u Jaši Tomiću im je obezbeđen smeštaj, odnosno kuća u kojoj mogu da borave – napominje Vukašin Baćina, predsednik Pašnjačkog odbora u Jaši Tomiću.

On napominje da nije veliki optimista, jer je, čak i u selima, sve manje zainteresovanih za ovu vrstu posla. I prošle godine bio je problem da se obezbede čuvari goveda, napominje sagovornik portala Zrenjaninski.com.

Video: Svake jeseni ulice Madrida se zatvaraju zbog ovaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ljubina Jovic

  Nije tačno da niko neće da radi ovaj posao. Od kraja prošle godine pa do 05.03.2021. dva puta sam kontaktirala g-dina Bacinu predsednika Pasnjàckog odbora MZ Jaša Tomić. Svaki put mi je receno da će me kontaktirati, pa ništa.

  0
  0

  Podelite komentar

 • milisav

  Molim? Koja bre plata 70000!? Ne obezbedi ti gazda ni opremu. Ni bič, niti odelo za kišu, vetar,niti pse, ni hranu, ni vodu. do 30000 ako dobiješ... Nemaš ni slobodan dan, kao da si u zarobljenistvu, u zatvorskoj ekonomiji, rob i sluga pod ucenom i pretnjom, otkazom,.. Putem telefonskog I prvog usmenog "dogovora", dogovor i obećanja ti gazda ne ispunjava, rade sa tobom šta hoće kao da imaš nanogicu. Ni kod lekara ne smeš. Probaj da dobiješ temperaturu ili bilo šta drugo, i najsitniji prolazni zdravstveni problem, odmah si završio. Robovlasnicko društvo srednjeg veka! Ako budem počeo da detalji sem, nema tu kraja.

  2
  0

  Podelite komentar

 • Гаргамел

  Ако сматрате да је ово друштво уређено онда треба да знате да је плата новчана надокнада за законом одређен број радних сати у месецу а не за посао од јутра до сутра.

  13
  0

  Podelite komentar

Google preporuke