• 4
 ≫ 

Pošta Srbije besplatno isporučuje poljoprivrednicima seme za prolećnu setvu

 ≫ 

Institut za ratarstvo i povrtarstvo danas tim povodom otvara namensku telefonsku liniju

  • 4
setva

Foto: Pixabay

Kabinet ministra Milana Krkobabića zaduženog za regionalni razvoj saopštava poljoprivrednicima-domaćinima u Republici Srbiji da je postignut dogovor između Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu o besplatnoj isporuci semena tog instituta za prolećnu setvu.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo danas tim povodom otvara namensku telefonsku liniju. Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje domaćini, poljoprivrednici, zadruge i zadrugari naruče novosadskom institutu, "Pošta Srbije" će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona.

- To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Republike Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao - prolećnu setvu - ističe ministar Krkobabić.

Ministar navodi da je Pošta Srbije, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznala značaj te inicijative u ovim teškim momentima za našu zemlju i rešila da bez naknade obezbedi domaćinima Srbije, seme neophodno za setvu, dajući tako svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi.

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    7. april 2020 | 19:00

    Moj tata u selu u okolini Kruševca ima 71 godinu i ne može da piseje kukuruz jer ne sme van dvorišta. Ima dosta takvih. Pitam Krkobabića šta sad?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>