• 0

Umesto na pijacu, kupci sada idu pravo na sajt: Cena jaja pred Uskrs ostaje ista

Mnoge gradske pijace otvorile su onlajn pijacu na sajtovima i društvenim mrežama, i postavile kontakte proizvođača koje građani mogu pozvati i naručiti određenu količinu ne samo jaja, već i ostalih poizvoda

  • 0
Uskrs, jaja

Jaja će koštati od 8 do 14 dinara i za Uskrs / Foto: Pixabay

Jaja su pred svaki Uskrs najtraženija roba, a sada ih potrošači koji su navikli da ih kupuju na pijaci, mogu naručiti putem interneta ili telefonski od proizvođača, koji kažu da sa isporukama počinju uglavnom od ponedeljka.

Cene će biti od 8 do 14 dinara.

Mnoge gradske pijace otvorile su onlajn pijacu na sajtovima i društvenim mrežama, i postavile kontakte proizvođača koje građani mogu pozvati i naručiti određenu količinu ne samo jaja, već i ostalih poizvoda.

Proizvođači ne očekuju prodaju kakvu bi imali da nije ova situacija, ali neki od njih veruju da će ipak uspeti da dođu do potrošaća na ovaj način, da će ih se njihove mušterije setiti i pronaći po imenu na spisku koji je objavljen.

Poljoprivredni proizvođač Zoran Korlat, koji je svoju robu prodavao na pijaci na Banovom brdu, za Tanjug kaže da su potrošači počeli da se javljaju i naručuju porudžbine za Uskrs, i u ponedeljak će isporučiti prvu količinu.

Navodi da organizacija isporuke izgleda tako što kada dobije određenu količinu porudžbina zbog koje mu se isplati da dolazi u Beograd, obavesti mušterije u različitim terminima gde da se nađu, ali uz sve zaštitne mere.

Uskrs, jaja

Mnogi prodavci dostavljaju robu jednom nedeljno u Beogradu / Foto: Pixabay

Korlat kaže da nema veliku količinu zaliha jaja i nada se da će do praznika prodati sve, a ukoliko to ne bude slučaj prodaće ih pojedinim trgovinskim radnjama. Ističe da cena jaja ostaje ista i da se kreće od 8 do 14 dinara, kao i da ne razmišlja o tome da je u ovim vremenima menja.

Miroslava Birtašević iz okoline Smederevske Palanke za Tanjug kaže da i oni dobijaju pozive, uglavnom svojih mušterija, kojima jednom nedeljno dostavljaju robu na Novom Beogradu, jer su prodavali na pijaci Blok 44.

- Iako smo na 80 kilometara od Beograda i imamo manju količinu jaja, ljudi zovu, imamo i svoje mušterije, te kada se njih 10 do 15 javi, dođemo jednom nedeljno da dostavimo. Mada ima i novih mušterija - priča ova prodavačica.

Nada se da će se broj porudžbina za jaja povećati pred Uskrs, a cenu, dodaje, neće menjati i ona ostaje 13 dinara, ista kolika je bila i pre ovog stanja.

Međutim, poljoprivredni proizvođač Velibor Vasić iz okoline Valjeva, koji je svoje proizvode prodavao na pijaci Blok 44, kaže da se njemu mušterije slabije javljaju i da mu se zbog male količine ne isplati da donosi robu u Beograd. Nada se da će broj porudžbina sada porasti i da će možda onda odlučiti da isporuči prvu količinu mušterijama u prestonici.

Osim Beograda, onlajn pijace otvorili su i Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Valjevo, Požarevac…

Video: Građani stariji od 65 godina i jutros izašli u nabavku

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>