• 0

Rade e-pijace u Užicu, Požegi i Ivanjici, uskoro nove: Kako da dođete do kupca?

Od prodavaca i kupaca se očekuje da poštuju zakonske odredbe

  • 0
pijaca

Foto: Pixabay

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga povezala je putem "e-pijace" primarne poljoprivredne proizvodače koji su proizvode prodavali na zakupljenim tezgama na pijacama, sa njihovim kupcima.

Za sada rade "elektronske" pijace u Užicu, Požegi i Ivanjici, a uskoro se očekuje uključivanje ostalih opština, saopštila je Privredna komora Srbije.

Mali proizvođači svežeg voća, povrća, mlečnih proizvoda, prerađevina od mesa, meda i drugih proizvoda, koji žele da kupcima isporučuju robu na kućnu adresu, mogu da se obrate PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga na kontakt telefon 066 8750527.

- U saradnji sa lokalnim samoupravama i javnim komunalnim preduzećima koja gazduju pijacama, prikupljeni su podaci o onim proizvođačima svežeg voća, povrća, mlečnih proizvoda, prerađevina od mesa, meda i drugih proizvoda, koji žele da kupcima isporučuju robu na kućnu adresu -, navodi se u obaveštenju Komore.

Kako se dodaje, od prodavaca i kupaca se očekuje da poštuju zakonske odredbe kao i sve mere zaštite u cilju sprečavanja infekcije.

Video: Gradske pijace dezinfikovane: Nov raspored tezgi za bezbednu udaljenost prodavaca

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>