• 27

Koliko ste vi platili ovu namirnicu? Cena otišla na 1.000 dinara, a koštao je 390

Najviše žalbi na cene južnog voća

  • 27
Djumbir, racun

Foto: Telegraf, Pixabay

Vlada Srbije donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Ipak, građani su se najviše žalili prethodnih dana na uvećanu cenu južnog voća i đumbira. 

Kako je i sam ministar tgovine Rasim Ljajić rekao, veća cena južnog voća je očekivana zbog sporijeg transporta, i ograničenja izvoza, poput limuna iz Turske.

Djumbir, racun

Foto: Telegraf

Primetna je veća cena đumbira, a naši čitaoci nam šalju fotografije na kojima se vidi da je on u pojedinim prodavnicama otišao i na 1.000 dinara. 

Podsetimo, prosečna cena đumbira zimus je bila ne veća od 400 dinara.

Djumbir, racun

Foto: Telegraf

Kontakt centri primaju pozive svakog radnog dana od 9 do 16 časova na broj 011/6350-322, a posle 16 časova i vikendom građani i privrednici mogu svoje prijave da ostavljaju popunjavanjem formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs ili govornom porukom.

Video: Građani stariji od 65 godina i jutros izašli u nabavku

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    Ja sam trgovac i kod mene je pomenuti artikal 1000rsd.nabavna cena u veleprodaji je oko 950rsd..tako da ja nisam kriv za tako visoku cenu..sigurno je zakon ponude i traznje..

  • Pravednik

    Jednostavno, ne kupuješ i kada propadne šleper-dva robe ide cena dole...

  • Krma

    POSTOVANI GRAĐANI ĐUMBIR U SENTI PRIVATNA VOCARA NA PIJACI ĐUMBIR PRODAJE 1200.din kg.cene sumu katastrofa podignute.gde je ispekcije svi građani SENTE se pitaju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke