• 7

Nedimović: Zvao sam da pitam gde su te propale jagode, kažu, tek za 15 dana, pa kako?

Uračunali da su propali

  • 7
šumske jagode

foto: pixabay.com

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će postepeno biti otvorene zelene pijace.

- Planiramo da prvo otvorimo zelene pijace, naravno u ograničenom kapacitetu, i sa posebnim uslovima - rekao je Nedimović za TV Prva.

Kako je rekao, čini se sve da se pomogne poljoprivrednicima, ali i da ima situacija poput primera proizvođača jagoda koji su se žalili da ne mogu do kupca i da im propada ceo rod.

- Kada sam pozvao proizvođača i pitao, gde su te jagode, rekao mi je: "Nemamo sada, to tek za 10-15 dana". Dakle, oni su već uračunali da su propali - kaže Nedimović.

Podsetimo, u petak je počela sa radom ePijaca na internet adresi: pijaca.minpolj.gov.rs.

Samo u prvom satu rada ePijace, poljoprivredno gazdinstvo iz Trstenika je prodalo 1 tonu šargarepe. Takođe, u istom satu je preduzeće, koje snabdeva trgovačke lance, kupilo od malih poljoprivrednih gazdinstava rano sveže povrće i mlečne proizvode, u iznosu od pola miliona dinara.

Video: Kako će se finansirati Program mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нс

    Ха ха ха.

  • Keka

    U svakom poslu ako se od 1 dinara ne napravi 5 smatra se propalim.

  • zeljko

    Preporucio bi ministru da mrdne malo iz Vojvodine i dodje na jug Srbije da pogleda poljoprivrednika u oci ako ima obraz,mnogo se pravi naivan...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke