• 1
 ≫ 

Lepa vest za malinare: Formiran tim za unapređenje proizvodnje i plasmana ovog voća

 ≫ 

Cilj je da se, na osnovu podataka, donesu mere za strateško rešavanje postojećih problema u malinarstvu

  • 1
maline

Cilj je da se donesu mere za strateško rešavanje postojećih problema u malinarstvu / Foto: Pixabay

Vlada je formirala radnu grupu za unapređenje proizvodnje i tržišta maline u Srbiji, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako se navodi, ovaj tim će sagledati aktuelnu situaciju u oblasti malinarstva, "sa posebnim osvrtom na kritične tačke u tržišnom lancu proizvodnje maline", od rasadničarske proizvodnje do plasmana na tržište.

Cilj je da se, na osnovu podataka, donesu mere za strateško rešavanje postojećih problema u malinarstvu.

Radna grupa će razmatrati i nepovoljne uticaje klimatskih i zemljišnih uslova na proizvodnju i prinos maline, a sve to kako bi se unapredili sadni materijal ovog voća, uslovi skladištenja, transporta i čuvanja maline.

Takođe, cilj ovog tima je da rade na uređenju pravila otkupa maline i definišu uslove na otkupnim mestima, koji se tiču klasiranja plodova i tome slično.

Na čelo radne grupe postavljen je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević, a u timu su predstavnici Uprave carine, Ministarstva trgovine, fakulteta, instituta, Privredne komore Srbije, proizvođači, predstavnici više asocijacija, saveza, udruženja, zadruge, hladnjačari.

Video: Zoran je dokazao da je u Srbiji apsolutno sve moguće, čak i dobrička banana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>