• 0

Zoran iz Urovaca dugo će pamtiti 4. maj: Sada ima pune ruke posla, ovca ojagnjila petorke

Istog dana, još dve ovce su se ojagnjile, ali su na svet donele manje potomaka...

  • 0
Ovca, petorke

Zoran Lukić će dugo pamtiti 4. maj / Printskrin: Youtube/RTV Mag

Zoran Lukić iz Urovaca dugo će pamtiti 4. maj, kada je njegova ovca ojagnjila petorke. Kako je rekao, nije mogao da veruje šta se dešava kada je ugledao dve ženke i tri muška jagnjeta, od kojih je jedan kasnije, nažalost, uginuo, prenosi RTV Mag.

- Ono je bilo najveće, poslednje se ojagnjilo, i izgleda da se napilo vodice. Inače je ustajalo, šetalo, ali eto... Dolazili su veterinari da pomognu, ali bezuspešno - kaže Zoran i dodaje:

"Kada ih je troje, što je najčešće, i ne pomažem ovci toliko, ali sada kada ih je četvoro, moja pomoć je neophodna, jer je ona tek stala na noge. Kada ih je manje, budu veći, pa lakše dohvate vime."

Ono što je najvažnije, naglašava Zoran, jeste da jagnjad nije uskraćena za majčino mleko. Još jedna Zoranova ovca koja se ojagnjila, takođe ima mleka, ali i samo jedno jagnje, tako da će svi biti zbrinuti.

Inače, Zoran je u ponedeljak, 4. maja, imao neverovatno situaciju, jer su se tri ovce ojagnjile: jedna je na svet donela pet malih, jedna dvoje, a ova treća - jedno jagnje. Kaže da mu se ovo nikada nije desilo, a više o svemu pogledajte u videu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>