• 0

Karić: Svetsko tržište s nestrpljenjem iščekuje srpsko voće i povrće

Otvoreni smo za saradnju i važno je da ne izgubimo ovaj odličan kontakt za dobrobit našeg biznisa

  • 0
Karic, konferencija

Foto: BK TV

Počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji i počasni konzul Belorusije Dragomir Karić rekao je da je važno da su granice mnogih zemalja otvorene za robu iz Srbije i ocenio da svetsko tržište iščekuje srpsko voće i povrće.

Karić je na video-konferenciji koju je organizovao predsednik Beloruske trgovinsko-industrijske komore (BelTIK) Vladimir Jevgenjevič Ulahovič rekao da u Srbiji počinje berba voća i povrća i da smo spremni da robu pošaljemo na inostrana tržišta, odnosno tržišta zemalja čiji su predstavnicI učestvovali na današnoj konferenciji.

Onlajn sastanku prisustvovali su i predsednici BelTIK iz Meksika, Bugarske, Mađarske, Singapura, Španije, Mongolije, Rusije, Češke, Ukrajine, Rumunije, Estonije i Letonije. Oni su razmatrali ekonomsku situaciju tokom pandemije korona virusa i mogućnosti nastavka uspešne poslovne saradnje, navodi se u saopštenju.

Karić je istakao da je i ovakav način razgovora koristan.

Karic, konferencija

Foto: BK TV

- Ovo je još jedan dokaz da ne moramo da budemo fizički u istoj prostoriji prisutni da bismo kvalitetno radili. Najvažnije je da su granice svih zemalja iz kojih su se javljali današnji učesnici otvorene za svu robu iz Srbije - rekao je Karić.

U svom govoru je potencirao na tome da u Srbiji počinje berba voća i povrća i da smo spremni da robu pošaljemo na tržište tih država. Istakao je da su ostali sagovornici to sa zadovoljstvom prihvatili i pozdravili.

Karić podseća da je danas prvi put od početka pandemije korona virusa poleteo avion iz Minska za Beograd i da se život nastavlja i sve počinje da funkcioniše.

On je naglasio da su zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Aleksandru Lukašenku, vladama dveju država, i stručnom medicinskom osoblju, i u Srbiji i u Belorusiji uvedene pravovremene i adekvatne mere u borbi protiv korona virusa, što sada omogućava da se privreda i razmena robe pokrenu u punom kapacitetu.

Predsednik BelTIK Vladimir Jevgenjevič Ulahovič rekao je da je napravljena strategija Komore do 2023. godine.

- Spremni smo da vas podržimo, treba da radimo zajedno. Pozivamo vas da uvek budemo u kontaktu, preko skajpa, mejla, putem video konferencija, otvoreni smo za saradnju i važno je da ne izgubimo ovaj odličan kontakt za dobrobit našeg biznisa - podvukao je Ulahovič.

Video: U selu Ramaća kopao se opal i izvozio u Nemačku: Traktori se voze putevima od poludragog kamenja

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke