• 0
 ≫ 

Karić: Svetsko tržište s nestrpljenjem iščekuje srpsko voće i povrće

 ≫ 

Otvoreni smo za saradnju i važno je da ne izgubimo ovaj odličan kontakt za dobrobit našeg biznisa

  • 0
Karic, konferencija

Foto: BK TV

Počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji i počasni konzul Belorusije Dragomir Karić rekao je da je važno da su granice mnogih zemalja otvorene za robu iz Srbije i ocenio da svetsko tržište iščekuje srpsko voće i povrće.

Karić je na video-konferenciji koju je organizovao predsednik Beloruske trgovinsko-industrijske komore (BelTIK) Vladimir Jevgenjevič Ulahovič rekao da u Srbiji počinje berba voća i povrća i da smo spremni da robu pošaljemo na inostrana tržišta, odnosno tržišta zemalja čiji su predstavnicI učestvovali na današnoj konferenciji.

Onlajn sastanku prisustvovali su i predsednici BelTIK iz Meksika, Bugarske, Mađarske, Singapura, Španije, Mongolije, Rusije, Češke, Ukrajine, Rumunije, Estonije i Letonije. Oni su razmatrali ekonomsku situaciju tokom pandemije korona virusa i mogućnosti nastavka uspešne poslovne saradnje, navodi se u saopštenju.

Karić je istakao da je i ovakav način razgovora koristan.

Karic, konferencija

Foto: BK TV

- Ovo je još jedan dokaz da ne moramo da budemo fizički u istoj prostoriji prisutni da bismo kvalitetno radili. Najvažnije je da su granice svih zemalja iz kojih su se javljali današnji učesnici otvorene za svu robu iz Srbije - rekao je Karić.

U svom govoru je potencirao na tome da u Srbiji počinje berba voća i povrća i da smo spremni da robu pošaljemo na tržište tih država. Istakao je da su ostali sagovornici to sa zadovoljstvom prihvatili i pozdravili.

Karić podseća da je danas prvi put od početka pandemije korona virusa poleteo avion iz Minska za Beograd i da se život nastavlja i sve počinje da funkcioniše.

On je naglasio da su zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Aleksandru Lukašenku, vladama dveju država, i stručnom medicinskom osoblju, i u Srbiji i u Belorusiji uvedene pravovremene i adekvatne mere u borbi protiv korona virusa, što sada omogućava da se privreda i razmena robe pokrenu u punom kapacitetu.

Predsednik BelTIK Vladimir Jevgenjevič Ulahovič rekao je da je napravljena strategija Komore do 2023. godine.

- Spremni smo da vas podržimo, treba da radimo zajedno. Pozivamo vas da uvek budemo u kontaktu, preko skajpa, mejla, putem video konferencija, otvoreni smo za saradnju i važno je da ne izgubimo ovaj odličan kontakt za dobrobit našeg biznisa - podvukao je Ulahovič.

Video: U selu Ramaća kopao se opal i izvozio u Nemačku: Traktori se voze putevima od poludragog kamenja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>