• 1

Šansa za organske proizvođače, možete da osvojite 500.000 dinara

I ove godine tri najbolja projekta biće nagrađena novčanom nagradom u iznosu od milion i po dinara

  • 1
Povrće, dostava, kupovina online, onlajn, preko interneta

Foto: Shutterstock

Konkurs je otvoren od 27. maja do 31. jula, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Projekti se dostavljaju poštom, na adresu NLB Banke Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, sa naznakom “Konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje i prerade hrane" ili elektronskim putem na adresu: organic@nlb.rs.

Biće nagrađena tri autora projekata koje stručna komisija u sastavu: prof. dr Snežana Oljača, dr Milan Adamović i Saša Gujanica proceni najboljim nagraditi iznosom od po 500.000 dinara.

- Iako smo morali da malo izmenimo termin raspisivanja konkursa zbog epidemije i vanrednog stanja, ove godine više nego ikada želimo da pružimo podršku proizvođačima organskih proizvoda. Ti ljudi  inače rade svoj posao na teži način i zaslužuju posebnu pažnju, a verujemo da im je sada podrška potrebna i više nego ranije kako bi prevazišli posledice krize izazvane koronavirusom. Izuzetno sam ponosan što je u proteklih osam godina na našem konkursu učestvovalo čak 428 projekata i nadam se da će organski proizvođači nastaviti da nam poklanjaju svoje poverenje. Mi poverenje u njih imamo jer verujemo da je način na koji obavljaju svoj posao usmeren ka dobrobiti svih nas, da pomaže očuvanju zdravlja i prirodnih resursa, a posebno očuvanju plodnog zemljišta koje gubi na kvalitetu kada se koristi za konvencionalnu proizvodnju - rekao je povodom pokretanja devetog NLB Organic konkursa Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke.

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>