• 4

Pšenica u punom sjaju, polja kao sa razglednica: Pogledajte dan na srpskoj njivi

Ako se uputite negde Vojvodinom, zastanite na tren

  • 4
Nvi sad, vojvodina, polje, polja, livada, njiva, oranica, zito

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ujednačena kiša potrebna je pšenici, kukuruzu, suncokretu, soji, povrću koje se uzgaja na otvorenom, krmnom bilju, kupinama...

Dan u polju u okolini Novog Sada, pogledajte fantastične fotografije:

Đurđevdanska kiša, prva obilnija ovog proleća, a zima je bila suva, pomogla je ravnomernom nicanje kukuruza, iako ima parcela na kojima je nikao neujednačeno, ali i pšenici, ističu oni.

Pšenica sada lepo izgleda, u fazi je klasanja, cvetanja i nalivanja zrna i kiša joj je potrebna, jer na nekim parcela se vide požutele biljke i ispucala zemlja, da bi se ostavrio pun prinos u žetvi.

Kako su ranije istakli sagovornici Telegraf Biznisa, u prolećnoj setvi planirano je oko milion hektara pod kukuruzom, 240.000 pod sojom, 220.000 hektara pod suncokretom.

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Secam

    Se reci Oca Tadeja kad je rekao da ce svaba klecati na kolenima i moliti Srpskog Kralja za saku brasna(prorekao je da ce mo biti kraljevina opet) Zivela Kraljevina Srbija

  • Vladimir

    Zelim vam pune mlinove,pune torove,dosta brasna i da vi budete zadovoljni,jer upravo vi hranite ovu zemlju.

  • Ivica Adamov

    Jos do pre nekoliko dana pojedinci su padavine karaktersali kao dosadnu kisu. Gde su sad ti vajni pojedinci? Kisa je nama preko ptrebna, ne samo za psenicu, vec i za ostale biljne kulture. Srpski narode, ne boj se. Ova godina bice bericetna.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke