• 2

Ovako se štite usevi: Samo u jednom danu ispaljene 983 rakete

Spremniza borbu protiv grada

  • 2
polje, oluja

Foto: Pixabay

Samo u toku jučerašnjeg dana sa 243 lansirna centra je ispaljeno čak 983 rakete što predstavlja apsolutni rekord do sada.

Кako bi obezbedili maksimalnu moguću zaštitu kako voćarskih zasada i useva uopšte, tako i druge imovine, samo za ovu godinu je obezbeđeno 17.000 raketa, iako je optimalan broj za naše potrebe daleko manji i iznosi oko 12.000.

Rekord u broju ispaljenih raketa postignut je samo zahvaljujući novim automatskim lansirnim stanicama koje su još prošle godine raspoređene u okviru Radarskog centra Valjevo.

Novom automatizovanom sistemu potrebno je svega 20 sekundi da ispali rakete i može da gađa do 16 ciljeva. Ove godine počinje i izgradnja potpuno novih automatskih sistema na radarskom centru Užice i Radarskom centru Bukulja čime će se zaštiti i druge dve najkritičnije tačke u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    Kakav zaokret, prošle godine su govorili da rakete nemaju nikakav efekat.

  • Strelac

    Drzava bih trebala da posveti vise paznje i postovanja za rad protivgradnih strelaca koje placa 4000 dinara mesecno (15.04-15.10.) i da svi strelci budu isto placeni jer rade isti posao a neke opstina dodatno subvencionise zavisno dobroj volji i mogucnosti,tako da se stvara velika razlika a sva sredstva su iz zajednickog budzeta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke