• 1

Viktorija grupa u Kostićevim rukama, završeno preuzimanje najvećeg izvoznika žitarica u Srbiji

Milija Babović i kompanija Apsara Limited ostaju manjinski vlasnici

  • 1
victoria grupa Foto;: MK
victoria grupa Foto;: MK

Kompanija MK Group, regionalni lider u agraru, bankarstvu i turizmu, završila je proces kupovine 67 odsto akcija Victoria Group, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Victoria Group: Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Group je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara Limited ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK Group Andrija Vuković istakao je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK Group ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Victoria Group.

victoria grupa Miodrag i Aleksandar Kostić/Foto: MK

Victoria Group sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK Group, sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integrisanu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope.

Obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>