• 1

Nagrada za organske proizvođače

Do večeras u ponoć proizvođači organske hrane mogu da pošalju projekat na NLB Organic, konkurs NLB Banke u okviru kojeg će tri projekta biti nagrađena iznosom od po petsto hiljada dinara

  • 1
Dete, branje jabuka

Foto: Shutterstock

Projekti se šalju mailom na adresu: organic@nlb.rs ili poštom na adresu: NLB Banka a.d. Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 165v, 11070 Novi Beograd, sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”. Više o konkursu pročitajte OVDE.

Ovaj konkurs je jedan od najvažnijih projekata NLB Banke u domenu društveno odgovornog poslovanja, koji za cilj ima doprinos održivom razvoju, zaštiti životne sredine i segmentu poljoprivrede za koji banka smatra da je jedan od najznačajnijih za ekonomiju Srbije. Srbija obiluje zemljištem koje nije kontaminirano hemijskim supstancama, a imajući u vidu usitnjenost poseda, organska proizvodnja dodatno dobija na značaju jer i na manjim površinama može da obezbedi egzistenciju za članove domaćinstva, što je posebno važno za područja koja su manje razvijena.

Pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. U prethodnih osam ciklusa, na konkursu je učestvovalo 428 projekata, u kojima su proizvođači predstavljali svoje ideje za razvoj proizvodnje na gazdinstvu.

Ono što se pokazalo veoma značajnim, pored same nagrade koja proizvođačima omogućava da realizuju svoje planove i unaprede proizvodnju, je sigurno i dodatna promocija organske poljoprivrede i samih nagrađenih proizvođača. Imali smo više situacija kada su zahvaljujući promociji u okviru našeg konkursa dobitnici i finalisti uspeli da uspostave neku novu saradnju. Organski proizvođači su se našli i među dobitnicima paketa oglasnog prostora u okviru projekta NLB Banke „Okvir podrške“. U okviru ovog projekta, All Naturall Foods, kompanija specijalizovana za preradu organskog voća bez konzervansa i aditiva i poljoprivredno gazdinstvo Ivanov iz okoline Dimitrovgrada koje se bavi uzgojem balkanskog magarca i prodajom magarećeg mleka, imali su priliku da dopru do potencijalnih kupaca širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruralni srbin

    15. avgust 2020 | 11:01

    Evo ga moj komsija prodaje organsko povrce.Al ja vidim cime zaliva.Vodom iz septicke jame.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>