• 22
 ≫ 

Grom napravio havariju u Priboju: Ugušilo se 1.400 koka nosilja na jednoj od najvećih farmi

 ≫ 

Pre ove nepogode Hasanagić je bio jedan od najvećih proizvođača jaja u ovom kraju Srbije, a sada je njegova farma desetkovana jer se ugušilo više od polovine koka nosilja

  • 22
Koke nosilje, gušenje, Udar, grom, Priboj

Foto: Rina.rs

U okolini opštine Priboj jako olujno nevreme, praćeno grmljavinom, pričinilo je ogromnu materijalnu štetu.

Na farmi Muamera Hasanagića usled udara groma nestalo je struje i zbog toga se ugušilo 1.400 koka nosilja.

- Nevreme je u ovom kraju sinoć nosilo sve pred sobom. Kad sam ušao na farmu imao sam šta i da vidim. Više od hiljadu koka, koje se nalaze na gornjem spratu, ugušeno je od velike količine toplote koja je nastala prilikom nestanka struje. Šteta je oko osam hiljada evra, a ovo jato koje je nastradalo uneo sam pre nepuna dva meseca - rekao je Muamer za RINU.

Uzgojem koka nosilja ovaj Pribojac bavi se oko deset godina i ovo je najveća materijalna šteta koju je do sad pretrpeo.

- Ovakav vid havarije ne može nikako da se osigura, samo može kad su u pitanju poplave ili neke druge vremenske nepogode. Ovo je veliki gubitak, jer ovaj posao je trebalo još uvek da razvijamo, šta će sada biti niko ne zna - kaže on.

Pre ove nepogode Hasanagić je bio jedan od najvećih proizvođača jaja u ovom kraju Srbije, a sada je njegova farma desetkovana jer se ugušilo više od polovine koka nosilja.

Video: Grad veličine oraha pokosio useve, saobraćaj u prekidu: Oluja nosila sve pred sobom u Prijepolju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    15. avgust 2020 | 17:54

    Kupis jedan agregat za struju kosta 500 eura,dobar,struja nestane agregat se ukljuci automatski,i nikakvih problema nemas. Malo mislis glavom svojom.

  • Mara

    15. avgust 2020 | 16:08

    Kad se ljudi bave ozbijnim poslom, i ulazu ozbiljne pare, zar nije najosnovnija stvar agregat. Koji se sam pali u slučaju nestanka struje. To je prvo i osnovno u koliko im zivot zavisi od toga. Bitna je samo zarada zarsda i nista drugo.

  • Raša

    15. avgust 2020 | 16:18

    Steta. Ovo je za nauk svima koji se bave poslovima gde je struja neophodna. Moj brat ima mrežu ribarnica ali u svakoj postoji mali agregat koji služe za pumpe koje ubacuju vazduh u bazene sa živim ribama i komore sa smrznutom ribom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>