• 44
 ≫ 

Katarina presekla paradajz, pa ugledala ovo u njemu: Je li čudo prirode, GMO ili nešto treće?

 ≫ 

Ova neobična fotografija je podeljena na društvenim mrežama, a jedna korisnica Fejsbuka je navela da je istu situaciju imala sa paprikom...

  • 44
Proklijao paradajz

Foto: Facebook/Ivan Katarina Petrovic/Dobra zamlja

Neizostavni "član" salate i mnogih jela je svakako paradajz, kojeg naši građani jedu u velikim količinama. Čak i tokom buktanja pandemije, prodavci su nalazili načine da stignu do kupaca.

Na primer, nevezano za koronu, Milka Stanojčić iz Klenja svojim stalnim mušterijama nudi paradajz putem telefona, kada ne može da izađe na pijacu i prodaje na tezgi. Uz paradajz, najčešće se isporučuju i paprika, krastavac. I svi su zadovoljni.

Međutim, kupci koji ne uzimaju paradajz od proverenih ljudi, kažu da je sve manje "pravog, domaćeg paradajza" iz bašte, kakav pamtimo iz detinjstva.

Jedna fotografija neobičnog paradajza postala je viralna na društvenim mrežama, a podeljena je i na FB stranici Dobra zemlja. Naime, na njoj se vidi kako je paradajz proklijao u paradajzu, a šta je razlog tome?

Možemo naći razne komentare ispod Katarinine objave: od toga da je reč o GMO paradajzu, do toga da je previše stajao, ili bio podložan vlagi. Jedna korisnica je takođe napisala da je u paprici pronašla malu papriku, iako je domaća, jer nikad ne kupuju kupovno seme.

Zašto se ovo dešava, šta mislite?

Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragiša

    23. avgust 2020 | 18:34

    Što se izmisliše ove društvene mreže.Kao da svet počeo od kad dokoni ljudi pišu svašta.Od kad je sveta i veka toga bilo.Malo više od kad su izmišljena hibridna semena povrća.Zažalićemo za izumrle autohtone sorte i paradajza i paprike.Koje su prvenstveno mirisale na onaj prelepi paradajz a i paprika bila slatka sa posebnom aromom.Ali jurnjava za što veću zaradu a i lakši posao pribegosmo za tuđa semena a "neki tamo"tako napraviše selekciju semena da jedino uz primenu njihovih preparata za uzgoj se dođe do boljeg prinosa.I tako pljunusmo na sve ono što su naši stari proizvodili.Tako da se ubuduće selekcioniše ovakve ne buloze ŠTA JE OVO....ovo je bilo od pamtiveka.!!!!

  • Chance

    23. avgust 2020 | 16:44

    Nista cudno, ovo se sa paprikom cesto desava.

  • Миодраг

    23. avgust 2020 | 17:51

    Код паприке није ништа неуобичајено. Код парадајза први пут видим. Једино што знам је да није генетски модификована храна, јер из ње не би ништа могло да проклија или израсте.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>