• 6
 ≫ 

U čijoj bašti u Srbiji raste najveći paradajz? Ovo su vaše fotografije koje govore više od reči

 ≫ 

Pozivamo vas da nam šaljete fotografije nesvakidašnjeg voća i povrća koje raste u vašoj bašti...

  • 6
Paradajz Foto: Privatna arhiva

Poslednjih godina naši povrtari i voćari takmiče se čiji plod je bolji, veći, slađi, ukusniji, pa tako postoje stalno otvoreni konkursi za lubenicu, bundevu, dinju.

Ovih dana se naširoko priča o krompiru iz Guče koji se ne vadi iz zemlje, već bere sa grane, ali i o "teškom paradajzu". Jedan takav ubrala je Jagodinka u svojoj bašti, a on ima skoro 1.200 grama

Nedavno smo vas pitali kakva je situacija u vašim baštama, odnosno pozvali da nam pošaljete fotografije, a evo kako ovih dana raste paradajz u Srbiji.

Vladimir Krkić nam je poslao paradajz jabučar, tačnije tri komada teška 3,2 kilograma, i naglasio da plod nije tretiran hemijom.

Od Svetislava Stojanovića smo dobili fotografiju crvenog ploda teškog 1,6 kg. I u jednoj ariljskoj bašti je izrastao paradajz slične težine, a fotografiju je poslao Radiša Đukić.

Javio nam se i Mihailo Baštovanović iz sela Donji Dobrić kod Loznice. Njegov paradajz se ne prska, a gaji se u plasteniku.

paradajz, loznica Foto: Mihailo Baštovanović

- Sorta je domaći paradajz, a svake godine se ostavlja seme iz njega za sledeću godinu i tako dugi niz godina. Služi se u restoranu "Donji grad" na Dorćolu - kaže ovaj domaćin.

Video: U prestonici srpske kajsije se ne bere, martovski mraz desetkovao rod: Loša godina za voćare

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>