• 5

Srbija ima hrane za naredne dve godine: Vrednost žetve kukuruza biće milijardu evra

Branislav Nedimović kaže da se suficit u trgovini poljoprivrednim proizvodima sa Evropskom unijom udvostručio u odnosu na pre tri godine

  • 5
kukuruz, usevi

Vrednost žetve kukuruza biće milijardu evra / Foto: Pixabay

- Ne samo da neće biti problema sa kukuruzom nego će ovo biti jedna od najboljih godina, sa prinosom većim od sedam do 10 odsto nego prethodne godine - ocenio je ministar poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović, gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

Istakao je da će vrednost žetve kukuruza biti milijardu evra, i dodao da je kukuruz posejan na 995.000 hektara, sa prinosom od osam tona po hektaru na čitavom prostoru Srbije. Kada je reč o pšenici, žetva je bila jedna od najboljih do sada.

Nedimović navodi da neće biti problema sa hranom i da Srbija ima hrane za naredne dve godine.

On je ukazao da se suficit u trgovini poljoprivrednim proizvodima sa Evropskom unijom udvostručio u odnosu na pre tri godine, na ukupno 407 miliona evra lani, a da je samo u prvih šest meseci ove godine već zabeležen suficit od 230 miliona.

Video: U prestonici srpske kajsije se ne bere, martovski mraz desetkovao rod: Loša godina za voćare

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    Price za malu decu se nastavljaju....Da se psenica seje u prolece ko sto pretsednik kaze lepo bi vi izvozili.....

  • FANTOM

    Izvezeš kukuruz a uvezeš brazilsku govedinu i holandsku piletinu. Izveteš pšenicu a uvezeš kivi, banane, mango i ostalo egzotično voće.

  • PECA

    Pričam ti priču. A što uvozimo krompir, crni i beli luk, pasulj, paradajz...od voća sve uvozimo, a tek o mesu i da ne govorimo, tu više niko i nezna odakle sve uvozimo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke