• 7

Perica se vratio iz Beča i pokrenuo biznis sa jelenima lopatarima: "Za ove prilike malo je čudno"

Za početak je visokom ogradom zagradio osam hektara, podigao hranilište, kraj izvora proširio pojilo...

  • 7
perica

Foto: Privatna arhiva

Perica Simeonović, mladi preduzetnik koji se vratio iz Beča, kako bi u rodnom kraju, Homolju, osnovao jedinstvenu farmu jelena lopatara i Jan Nemček, iz Kovacice, koji se bavi umetnošću jedinstvenim zanatom, kao graditelj violina, su - "najbolje iz Srbije", danas predstavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Perica Simeonović je u blizini Majdanpeka, na porodicnom imanju, podigao farmu jelena lopatara „Jelen Homolje“, pre tri godine, čime je, kaže, ispunuo davnašnji san, da kao ljubitelj prirode i životinja podigne farmu jelena lopatara, zapravo, za sada, više uzgajalište.

- Za ovdašnje prilike to baš i nije uobičajeno, ali je u Češkoj i Slovačkoj unosan posao, a farme su brojne i u Austriji, Nemačkoj i drugim zemljama. Podrška roditelja na koju sam mogao da računam, nešto ušteđevine od višegodišnjeg rada preko granice, hektari porodičnog imanja i san o farmi životinja koje sam obožavao, motivisali su me da pokrenem nešto svoje - kaže Perica.

Za početak je visokom ogradom zagradio osam hektara, podigao hranilište, kraj izvora proširio pojilo, napravio osmatračnicu i kupio početno stado od 15 grla jelena lopatara koje je nabavio u Vršcu, retku divlju životinju koja se lako uzgaja u zatvorenom prostoru.

Perica, potpuno posvećen ovom poslu, svaki dan provodi na svojoj farmi, a za realizaciju ambicioznih planova ima dobre uslove.

Video: Usvojena Deklaracija o podršci aktivnostima predsednika Vučića

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke