• 7

Perica se vratio iz Beča i pokrenuo biznis sa jelenima lopatarima: "Za ove prilike malo je čudno"

Za početak je visokom ogradom zagradio osam hektara, podigao hranilište, kraj izvora proširio pojilo...

 • 7
perica

Foto: Privatna arhiva

Perica Simeonović, mladi preduzetnik koji se vratio iz Beča, kako bi u rodnom kraju, Homolju, osnovao jedinstvenu farmu jelena lopatara i Jan Nemček, iz Kovacice, koji se bavi umetnošću jedinstvenim zanatom, kao graditelj violina, su - "najbolje iz Srbije", danas predstavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Perica Simeonović je u blizini Majdanpeka, na porodicnom imanju, podigao farmu jelena lopatara „Jelen Homolje“, pre tri godine, čime je, kaže, ispunuo davnašnji san, da kao ljubitelj prirode i životinja podigne farmu jelena lopatara, zapravo, za sada, više uzgajalište.

- Za ovdašnje prilike to baš i nije uobičajeno, ali je u Češkoj i Slovačkoj unosan posao, a farme su brojne i u Austriji, Nemačkoj i drugim zemljama. Podrška roditelja na koju sam mogao da računam, nešto ušteđevine od višegodišnjeg rada preko granice, hektari porodičnog imanja i san o farmi životinja koje sam obožavao, motivisali su me da pokrenem nešto svoje - kaže Perica.

Za početak je visokom ogradom zagradio osam hektara, podigao hranilište, kraj izvora proširio pojilo, napravio osmatračnicu i kupio početno stado od 15 grla jelena lopatara koje je nabavio u Vršcu, retku divlju životinju koja se lako uzgaja u zatvorenom prostoru.

Perica, potpuno posvećen ovom poslu, svaki dan provodi na svojoj farmi, a za realizaciju ambicioznih planova ima dobre uslove.

Video: Usvojena Deklaracija o podršci aktivnostima predsednika Vučića

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Aleksandar

  28. septembar 2020 | 13:54

  To je lepo, I taj san ima da potraje sve dok roditelji salju pare I dok traje ustedjevina, e onda dolazi susret sa realnoscu.

  21
  3

  Podelite komentar

 • Bec

  28. septembar 2020 | 14:42

  Samo niste napisali koliko je para ulozio i koliko mu uzima drzava

  17
  2

  Podelite komentar

 • Dddd

  28. septembar 2020 | 15:41

  Perice dete....BEGAJ

  5
  2

  Podelite komentar