• 0

Kraj muka za voćare i drvoseče: Trasa Sjeverin - Strmac biće asfaltirana za 15 dana

Radovi na ovoj deonici započeti su prošle godine, a omela ih je pandemija virusa korona

  • 0
Sjeverin – Strmac, asfaltiranje puta Radovi na ovoj deonici započeti su prošle godine / Foto: RINA

Nastavljeni su radovi na asfaltiranju puta Sjeverin - Strmac, u dužini od tri kilometra. Investitor su "Putevi Srbije", izvođač radova "Putevi Užice", a sve bi trebalo da bude gotovo za 15 dana.

Trasa puta Sjeverin - Strmac duga je 18 kilometara i ovaj put je žila kucavica ovog kraja. Ljudi se ovde bave malinarstvom, pa se tim putem otpremi i više od 200 tona maline.

Velika je i eksploatacija drveta sa ovog područja, godišnje se preveze i do 15 hiljada kubika drvne mase, a ovi predeli kao iz bajke, idealni su i za razvoj planinskog i seoskog turizma.

Radovi na ovoj deonici započeti su prošle godine, početkom novembra, kada je sa JP "Putevi Srbije" potpisan ugovor o asfaltiranju 10,2 km ovog puta. Zbog vremenskih prilika, a potom i zbog pandemije korona virusa, radovi su bili prolongirani, ali su nastavljeni ovih dana.

Deonica puta u zahvatu kreće od kraja dosadašnjeg asfalta, u Ahmetovini, pa do mosta za selo Zabrđe, dokle je nekada dolazio i atutobus, i to dva puta dnevno. Prošle godine je najvećim delom proširena trasa, uređene su škarpe i prokopani kanali, a ono što je bilo preostalo - završeno je ovih dana.

Sjeverin – Strmac, asfaltiranje puta Sjeverin - Strmac / Foto: RINA

Lokalna samouprava uradila je pre toga pet cevnih propusta i dva betonska mosta preko Javorske reke, koji su bili usko grlo na ovom putu i preduslov za dalje asfaltiranje putnog pravca.

Video: Tuga stanovnika za nekadašnjim rudnikom u Milićevcima: Od njega smo hranili porodice

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>