• 2

"I kad je dobra i kad je loša cena maline, važno da smo skupa u tome": Novi planovi za crveno zlato

"Važno je biti ministar terena"

  • 2
Maline ponovo rodile kad im vreme nije: Požega

Foto: RINA

Jako je važno biti sa narodom i kad je dobra i loša cena malina i pokušati napraviti korak napred kako bi se ostvarili veći prinosi u malinjacima, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je danas obišao naselje Prilike u opštini Ivanjica i istakao da je rad sa ljudima budućnost, koja se sastoji i u upotrebi novog sadnog materijala uz primenu istih agrotehničkih mera.

- Naša budućnost je da radimo sa ljudima i u Ivanjici, Arilju, Požegi, Mačvi... Da pokušamo da podignemo prinose koristeći novi sadni materijal, na istoj površini, uz isti obim posla - rekao je Nedimović za TV Prva.

Naveo je da je porodica Jovanović, koju je danas obišao u Prilikama, primenila iste agrotehničke mere u starom i novom malinjaku, koristeći novi sadni materijal i tako povećala prinose više od dva puta.

Nedimović je istakao i da je važno biti ministar terena, dodajući da su pre 10 godina "neke druge vlasti tukle malinare", a da se danas sa malinarima svakodnevno razgovara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>