• 0

Nedimović najavio prvi atlas prehrambene industrije Srbije

Zastarela tehnologija i dalje je problem

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Sazrelo je vreme da se prehrambena industrija nađe u našem fokusu, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i najavio da će ministarstvo koje vodi u narednom periodu napraviti prvi atlas prehrambene industrije Srbije i doneti uredbu koja se tiče novih tehnologija.

On je na panelu Jačanje privrede-nacionalni brendovi i inovacije u okviru Re samita koji su organizovali Adria medija grupa i Privredna komora Srbije objasnio da je donošenje uredbe o novim tehnologijama motivisano time što su zastarele tehnologije, pored nedostatka radne snage i neophodnog smanjenja troškova, glavni problemi ove grane.

- Uredbom nećemo vezivati ljude za broj novozaposlenih nego isključivo za primenu novih tehnologija. Ideja nam je da će investitor koji bude želeo da investira, a izlazi iz okvira IPARD- a na primer kada je reč o velikom investitoru, imati mogućnost da se za prerađivačke kapacitete prijavi kod države, pri čemu ga nećemo vezivati za broj novozaposlenih - objasnio je Nedimović.

Kada je reč o atlasu prehrambene industrije, čiju izradu je najavio, rekao je da to neće rešiti nijedan problem, ali ćemo bar znati šta imamo a šta ne.

- Znaćemo recimo koliko u svakom delu naše zemlje imamo skladišnih kapaciteta, koliko silosa, koji su im kapaciteti, ko njima pledira i na osnovu toga znaćemo gde nam čega fali. Silosi su samo primer, a tako ćemo imati pregled i u ostalim oblastima - naveo je Branislav Nedimović.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>