• 0

Počeo prvi onlajn poljoprivredni sajam, Brnabić poručila: Jačaćemo prehrambenu industriju

Na sajmu učestvuje više od 130 proizvođača iz osam zemalja

  • 0
Krizni štab

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine zbog epidemije korona virusa prvi put održava onlajn, poručujući da će se nastaviti ulaganja u poljoprivredu, kako bi se i dalje jačali i razvijali i poljoprirveda i prehrambena industrija.

U onlajn obraćanju, Brnabić je istakla da je 2020. godina najbolje do sada pokazala značaj poljoprivrede i prehrambene industrije.

- Ponosna sam što je Srbija bila jedna od retkih zemalja koja je na početku pandemije bila zemlja koja ni u jednom trenutku nije imala nestašice hrane i prehrambenih proizvoda - rekla je Brnabić.

Zbog toga je premijerka zahvalila svim poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji, što su, kaže, bili spremni i uspeli da uprkos takvim okolnostima pokažu žilavost i otpornost.

Brnabić je navela da Srbija ne samo da nije imala nestašice hrane, već upravo suprotno, bila je u mogućnosti da pomogne drugima, koji su u tom trenutku imali nestašice.

- Ovo nam služi kao dalji podstrek da još više ulazemo u poljoprivredu i da snažnije krenemo u transformaciju iz zemlje koja izvozi poljoprivredne proizvode i sirovine u zemlju koja izvozi hranu, proizvode sa dodatnom vrednošću-rekla je premijerka.

Zato je, kaže, u mandatu ove vlade prehrambena industrija premeštena iz nadležnosti resora Minstarstva privrede u resor poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Supermarket, namirnice, prodavnica, trgovina, istek roka

U Srbiji nije bilo nestašice hrane, Foto: Shutterstock

Ona je navela da je sigurna da će se već 2021. godine videti konkretni rezultati tog poteza, odnosno da će se videti da poljoprivreda i prehrambena industrija daju novu, dodatnu vrednost za ukupan ekonomski rast Srbije.

- Računajte na podršku Vlade Sbrije. Nastavljamo da investiramo. Poljoprivreda je jedna od važnijih komponenti našeg plana razvoja ''Srbija 2025'', da nastavimo da jačamo i dalje razvijamo i poljoprivredu i prehrambenu industriju - poručila je Brnabić.

Premijerka je čestitala organizatorima što se sajam, i pored epidemije ipak organizuje, onlajn, uz učešće više od 130 proizvođača iz osam zemalja.

Međunarodni poljoprivredni sajam počeo je danas i traje do 18. decembra, a građani će manifestaciju moći da putem sajta na www.expoonline.rs.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke