• 2

U desetoj deceniji Bratimir Timka iz sela Čungule obrađuje 6 hektara zemlje

Na pitanje šta je recept za dug i zdrav život – Timka je odgovorio – rad, rad i samo rad

  • 2
Timka

Foto: GORICA ŠEGOVIĆ/Blaceinfopress

Bratimir Petrović – Timka iz blačkog sela Čungule ove godine ušao je u desetu deceniju života. Za koji mesec napuniće devedeset a i dalje uspešno održava i radi sve poslove na svom velikom gazdinstvu.

Šest hektara imanja, dva hehktara voćnjaka sve porađeno po propisu, pohvalio se na samom dolasku domaćin Timka kojeg su novinari blaceinfopress zatekli u poslu.

Celo dvorište, toplih decembarskih dana, Timka je iskoristio da ogradi tarabama…

I pre nego što je seo na traktor rekao je kako i u ovim godinama ima dozvolu i odlično vozi, pohvalio se bundevom teškom 35 kilograma koju je proizveo u svojoj bašti koju sam obrađuje.

Timka

Foto: GORICA ŠEGOVIĆ/Blaceinfopress

Vredni domaćin iz blačkog kraja, Bratimir Timka Petrović, u stočnom fondu ima nekoliko ovaca koje čuva uz pomoć svog dresiranog pulina Bonija a odlično se snalazi i u radu sa cirkularom gde je istrugao sva drva koja su mu bila potrebna za zimu.

Nakon što e pohvalio da je na njegovom imanju sve poradio i da spremno čeka narednu berbu voća, Timka  je uveo i u sobu gde je smestio porodične fotografije ali i diplome osvojene u raznim takmičarskim kategorijama u oblasti poljoprivrede.

Timka

Foto: GORICA ŠEGOVIĆ/Blaceinfopress

- U mom šljiviku dolazili su i braća Bajić, bili su i gosti kod mene u Čunguli- priča Timka koji je predhodne godine ispekao 40 kazana i proizveo oko 300 litara rakije i sve to u devedesetoj godini života. Na pitanje šta je recept za dug i zdrav život – Timka je odgovorio – rad, rad i samo rad, a možda ima nešto i u genima jer mu je i otac imao dug život…

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    10. januar 2021 | 16:22

    On kaze u radi je spas .Zato kod nas ljudi ne zele da se spasu.Cast manjini vrednih koji rade i ne kukaju.

  • Zvele

    10. januar 2021 | 21:16

    E jadna li poljopriveda kad čovek od 90 godina mora da je radi.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>