• 5

Jakov (1) iz Užica je najmlađi farmer u Srbiji, a kokošje jaje mu je omiljena "igračka"

Zbog jednog snimka o ovom vrednom malenom domaćinu svi su govorili

  • 5
Jakov Urosevic

Jakov Urošević / Printskrin: YT/ ZooM Vesti Uzice

Jakov Urošević je najmlađi farmer u Srbiji. Njegove omiljene igračke su kokošija jaja, a omiljeno mesto dedina farma u selu Volujac kod Užica. U toj igraonici zabavi nema kraja, a Užičani su ga brzo zavoleli nakon jednog videa koji se brzo raširio na društvenim mrežama.

Jakov ima samo ima samo godinu i po godine a već je pronašao svoju strast, piše Zoom UE.

- Kada dođe kod nas prvo što uradi je uđe u garažu da klasira jaja. Ako ne klasira, onda je kod kokoški da ih skuplja. Više voli ovde sa mnom da radi nego da se igra sa igračkama - kaže Jakovov deda Nenad Urošević.

Deda mu je omiljeni član porodice, a od svega najviše voli kokošija jaja i toj zabavi je u potpunosti posvećen.

- Za klasiranje jaja treba nam oko dva sata, sve dok sam ja u garaži on je sa mnom. Za dva sata koliko radi, desi se da razbije jedno ili dva jaja, što je minimalno u odnosu na nejgove godine i to koliko je mali. Neverovatno je kakav osećaj ima - dodaje Nenad.

Jakov je svoju popularnost postigao video snimkom na društvenim mrežama koji je brzo postao omiljeni među Užičanima, ali i u celoj Srbiji.

- Snimak je nastao na Božić sasvim spontano. Nakon doručka mi smo sišli da pomognemo babi i dedi to jutro - ističe Jakovova majka Milica Urošević.

- Ja sam ga snimio kako radi i snimak prosledio svojoj ženi, ona ga je stavila na društvene mreže i kroz par dana bili smo iznenađeni koliko je video imao pregleda i pozitivnih komentara - dodaje dečakov otac Marko Urošević.

Ovaj mali farmer kada završi klasiranje jaja najviše vremena provodi sa njaboljim drugom psom po imenu Koko, a kako kažu njegovi roditelji rođen je kao poseban i sa njim nikada nije dosadno.

- Pre dva, tri meseca mi smo nešto radili ispred kuće i u jednom trenutku Jakova nije bilo, svi smo u strahu počeli da ga tražimo. Našli smo ga nakon pet minuta u kombiju, poređao je kutije da ga mi ne vidimo i slagao jaja - kaže Marko.

Nenad Urošević ima petoro unučadi, ali već sada naslućuju ko će preuzeti porodični biznis.

- Starijeg unuka ovo i ne zanima, on je više za vožnju biciklom i da se igra sa decom. A, Jakov je dosta vezan za mene i voli da radi oko jaja. Ali on je još mali, videćemo kasnije da li će ga zanimati. Ja bih voleo da neko nastavi da se bavi ovim poslom posle mene i moje supruge - ističe deda Nenad.

A dok ne postane biznis za sada je skupljanje i klasiranje jaja za Jakova samo dobra zabava.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>