• 6

Više para i lakši život za poljoprivrednike: Srbija prva u regionu spremna za novac iz novog fonda

Reč je o jednom od najvažnijih fondova

  • 6
Veterinar, farma svnija, meso, bolest kuga, kontrola hrane

Foto: Shutterstock

Srbija je prva u regionu spremila program IPARD 3 za pristup novim sredstvima za poljoprivrednike. Reč je o možda najvažnijem fondu za jačanje sela i podršku ljudima za život na selu, potvrđeno je našem portalu.

Novac iz IPARD 3 programa biće korišćen za izgradnju puteva, kanalizacije i druge prateće ruralne infrastrukture koja je neophodna da bi se osnažilo selo, ali mnogo važnije, olakšao rad i život poljoprivrednicima.

Resorno ministarstvo i ranije je najavilo dodtne novce kada su u pitanju IPARD programi subvencionisanja. U planu je pet programa, povraćaj sredstava je oko 50 odsto.

Nedimović i Fabrici: Odlični rezultati srpske poljoprivrede

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici istakli su ranije danas da Srbija u oblasti poljoprivrede beleži odlične rezultate, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Od ukupne poljoprivredne trgovinske razmene Srbije 75 odsto je sa EU, a izvoz Srbije u EU je u 2020. dostigao blizu dve milijarde evra.

Nedimović i Fabrici su na sastanku razgovarali o daljem toku evropskih integracija i reformama potrebnim za napredak u pregovorima o poljoprivredi.

Kako se navodi, Srbija ispunjava brojne uslove iz pregovaračkih poglavlja koji su glavno merilo uspeha pregovora o članstvu u EU i koji su svakako među najzahtevnijim.

Ambasador Fabrici je ohrabrio Srbiju da nastavi sa reformama i usvoji pravne tekovine EU.

Šef Delegacije EU je saglasan i da Srbija beleži pozitivne rezultate u regionu po pitanju pristupa novim sredstvima iz fondova EU, te ohrabruje Srbiju da u potpunosti i brzo iskoristi sredstva u okviru programa IPARD 2.

Ministar Nedimović je naveo da je za program IPARD 3 Srbija prva u regionu izradila svoj predlog, poštujući u potpunosti sva pravila i uputstva Evropske komisije.

(V.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    Sto ce se seljaci usreciti, ima da im oci iskoce od radosti

  • R9

    Citam, prvi u ovome, lideri u onome... uskoro ce vest biti kad nismo prvi 😁

  • Vuk

    Kako lažu, koliko plaćaju mleko, 6 godina po 29 dinara. RTV je prikazao ljude iz Prigrevice kako se ljudi muče. Selo je umrlo, ni jesenas ni sada izostala sredstva za mlade bračne parove da kupuju kuće da ostanu na selu. Bitno da su dali tkz izbeglicama koji su u većini slučajeva prodali imanja na Kosovu za basnoslovne pare a ovde KAO izbeglice...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke