• 3

Ovo još nije viđeno u zlatarskim selima: Ćetulja otelila troje potpuno zdrave teladi

Rosići se već godinama unzad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice

 • 3
Krava Đetulja

Foto: Rina.rs

Novovaroška sela poznata su po vrednim stočarima i velikom broju krupnih grla. Da zlatarske livade pasu izuzetno kvalitetne rase, pokazalo se i u domaćinstvu Rosića iz sela Vilovi, kad je njihova krava Ćetulja otelila troje mladih.

- Krava je bila poprilično široka i prvo je na svet donela žensko tele, međutim, videli smo da tu nije bio kraj i onda je otelila još jedno muško. Pre toga se još jednom bliznila i to nije bilo ništa čudno. Kad sam krenula da joj pomognem i izmuzem mleko kako bih nahranila telad, videla sam da se opet previja od bolova i ubrzo posle toga izašlo je još jedno muško - kaže Dragica Rosić.

Odmah su pozvali veterinara koji je pregedao telad i ustanovio da su sva zdrava, ali i ostao iznenađen slučajem da krava oteli trojke.

- Na teritoriji naše opštine se ovo još nije događalo, da jedna krava iznese troje teladi. Ćeutlja nam je poprilično berićetna jer se četiri puta telila, a na svet donela sedam grla. Važno je da su telad, a i ona poptuno zdravi - rekla je Dragica.

Rosići se već godinama unzad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice. Ako još neka bude nalik na Ćetulju, nema sumnje da će se njihov stočni fond brzo biti još veći.

Video: Serama kokoške: Cena ove jedinke doseže i do 800 evra, a sve to samo zbog njenog držanja

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Crnogorac

  U jednom selu crnogorskom Sarulja otelila 4

  2
  5

  Podelite komentar

 • Deks

  Neka su korisni domacine

  11
  1

  Podelite komentar

 • Domaćini

  Da ste živi i zdravi i da Vam se stoka uveća još više.Koliko je ovo divna vest za razliku od gledanja guzica pevačica na koju smo svakodnevno osudjeni.

  15
  1

  Podelite komentar

Google preporuke