• 0

Nedimović i Pašalić: "Stočarstvo i mlekarstvo šansa za dalje unapređenje saradnje"

Vrednost robne razmene između dve zemlje u 2020. godini iznosila je gotovo 500 miliona evra

  • 0
Branislav Nedimović

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Stašom Кošarcem i ministrom poljoprivrede Republike Srpske dr Borisom Pašalićem.

Glavna tema sastanka bila je unapređenje saradnje Srbije i BiH u oblasti poljoprivrede, posebno stočarstva i mlekarstva.

Jedna od važnijih tema sastanka su bile i moguće investicije u prerađivačku industriju, a potom i plasman robe na „treća“ tržišta.

Ideja zajedničkog nastupa i uspostavljanje jedinstvenog tržišta, bez administrativnih barijera na ovim prostorima, kao što je koncept mini-šengena, je svakako prilika za zemlje regiona da dodatno ojačaju svoje ekonomije, olakšaju poslovanje, kako malih, tako i velikih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača u sektoru hrane.

Vrednost robne razmene između dve zemlje u 2020. godini iznosila je gotovo 500 miliona evra, uz suficit na strani Republike Srbije od 330 miliona evra.

Video: Mleko od kobile jedno je od najskupljih na svetu: Pola litre košta 1770 dinara a vredi i mnogo više

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>